Yunanistan'daki radikal sol koalisyon Syriza partisinin lideri ve eski Başbakan Aleksis Tsipras erken seçime iddialı hazırlanıyor.

Ülkede erken seçim yolunu açmak için istifa eden Tsipras, destekçilerine çağrıda bulunarak, “Bana Yedi ay önce başladığımız işi tamamlamak için” yeni bir görev verin dedi.

“Bugün çok daha deneyimli ve bilgeyiz” diyen Tsipras parti binasında yaptığı açıklamada ayrıca, “Ülkenin ihtiyaç duyduğu dört yıllık plan ile daha olgun bir şekilde yine ülkemizin ihtiyacı olan reformlar için mücadele etmeyi taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu.

Son kamuoyu yoklamalarına göre SYRIZA, oylarındaki düşüşe rağmen yaklaşık 2 puan farkla ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi’nin (ND) önünde birinci sırada yer alıyor.

Tsipras en çok referandumda yüksek oranda “hayır” oyu almasına rağmen kemer sıkma paketini imzalamakla eleştiriliyor. Bu nedenle partiden çok sayıda milletvekili istifa ederek ayrı bir parti kurdu. Ancak Yunan halkı Euro para biriminden ve AB’den çıkmak istemediği için Tsipras’ın paketi imzalamaktan başka seçeneği olmadığına ve elinden geleni samimiyetle yapmaya çalıştığına inanıyor ve desteğini devam ettiriyor.

Ülkede seçimler ise 20 Eylül’de düzenlenecek.