Trustpad, erken aşamadaki kripto para ve blockchain projelerine ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla dünyanın dört bir yanından milyonlarca yatırımcıya gelecek vadeden projelere dahil olma fırsatı tanıyor. Güncel verilere göre 2022 itibarıyla 110'dan fazla platform Trustpad bünyesinde barınıyor. Gelecek vaat eden projelere öncelikli erişim elde etmek için TrustPad token’ların kullanılması gerekiyor. Desteklenen blok zincirlerin ise Ethereum, BNB Chain, Solana, Arbitrum, NEAR, Fantom, Avalanche, Polygon ve Aptos olduğu ifade ediliyor. Günümüzde Trustpad’e benzer pek çok platform mevcut. Bunlardan bazıları Adshares (ADS), Aavegotchi (GHST) ve BHero (BHAT) olarak bilinmektedir. Bahsi geçen alternatifler arasında en dikkat çeken ise şüphesiz Bhero olarak karşımıza çıkıyor. BHero, yeni projelerin hızlı bir şekilde gelişimine öncülük etmek adına eksiksiz çözümler sağlıyor.

Adshares Nedir?

Adshares, dijital reklamcılık için yeni bir küresel standart sağlıyor. Platform, işletmelerin küresel çapta reklamlarını güçlendirmek üzere tasarlandı. Adshares Dünyadaki tüm reklam mikro işlemlerine hizmet edecek şekilde ölçeklendirildi. Proje, tüm dijital reklamlar için bir web3 ekosistem altyapısı sunuyor. Bir kez sisteme katılım sağladıktan sonra sınırsız süre ile tasarruf edebiliyorsunuz. Adshares, metaverse, oyunlar, mobil uygulamalar, AR/VR ve web siteleri arasında programatik reklamlara izin verir. Dijital reklamları kullanan birden çok uygulama sisteme entegre edilebiliyor. Bunlardan bazıları Reklam sunucuları / reklam ağları, Metaverse'ler, oyunlar, AR/VR için Pazar Yerleri, Web3 Analytics ve AdTech veri analizi, tarayıcı uygulamaları ve eklentiler olarak bilinmektedir. Adshares'in temel amacı, reklam sektöründeki güveni yeniden oluşturmaktır. Burada dolandırıcılığı ortadan kaldırabilir, veri paylaşımını geliştirebilir ve aracılardan kurtulabilirsiniz.

Adshares Avantajları

Dijital reklamcılığa yeni bir boyut kazandırmak üzere dizayn edilen Adshares’in başlıca avantajları şunlardır:

  • Dijital reklamları kullanan pek çok uygulama sisteme entegre edilebilir
  • Yanlış gösterimleri ortadan kaldırabilir
  • Ücretler son derece şeffaftır
  • 3. Taraf pahalı aracılara olan bağımlılığı ortadan kaldırır
  • Dolandırıcılık girişimlerini önler

Aavegotchi Nedir?

Aavegotchi ağırlıklı olarak gamer'lara odaklanmaktadır. Topluluk odaklı ve açık kaynaklı bir NFT oyun protokolüdür. Aavegotchi, platform içerisindeki evcil hayvan NFT'si olarak biliniyor. Projenin merkezi olmayan bir pazar yeri mevcut. Ayrıca topluluk tarafından yönetilen bir borsası bulunuyor. Dileyen herkes, güvenilir NFT kredilerinden faydalanabiliyor. Ekosistem içerisinde DAO modeli benimsenmektedir. Yani tüm entegrasyonlar, ortaklıklar, güncellemeler vb. gelişmeler topluluğun oylaması sonucunda şekilleniyor. Bu sayede son derece demokratik ve şeffaf bir yapı ortaya çıkıyor. Sisteme dahil olanlar açık artırma etkinlikleri, oyunlar ve NFT çekilişleri gibi özelliklerden faydalanabiliyorlar. Platformun en gözde oyunu Gotchiverse olarak bilinmektedir. Gotchiverse, oyna-kazan modeline dayanan popüler bir NFT oyunudur. Burada ağırlıklı olarak RPG öğelerine yer verildiği söylenebilir. Oyun içerisinde çeşitli tesisler oluşturarak savaşlara katılabiliyorsunuz. Aavegotchi'nin birincil kripto varlığı GHST'dir. GHST token, oyunların içerisinde ve topluluk oylamalarında kullanılan yerel varlıktır.

Aavegotchi Avantajları

Hem eğlenmek hem de para kazanmak isteyen oyunculara büyük bir fırsat tanıyan Aavegotchi’nin başlıca avantajları şunlardır:

  • Elinde GHST token tutan kullanıcılar projenin geleceğini şekillendirecek oylamalara katılım sağlayabilir.
  • Oyunlara katılım sağlayarak coin elde edebilir ve para kazanabilirsiniz.
  • Protokol, merkezi olmayan bir yapıya sahiptir. Yani dışarıdan müdahale edilmesi söz konusu değildir.
  • Platform, merkezi olmayan bir borsaya (DEX) sahip.
  • Diğer oyun projelerinden farklı olarak açık artırma sistemi bulunmaktadır.
  • NFT’lerin alım satım işlemi için oluşturulan gelişmiş bir pazar yeri mevcuttur.

BHero Launchpad

BHero, son dönemlerde NFT satış rekorlarıyla adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Proje, Elrond ağı üzerinde yer alan ve tamamen düzenlenmiş 2. Launchpad olarak kayıtlara geçmiştir. Birincil hedefi, Elrond ekosistemini çok daha ileri taşımaktır. Proje ekibi tüm yasal düzenlemeleri yakından takip ediyor. KYC ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) düzenlemeleri tüm kullanıcılara yüksek standartlarda sunuluyor. Platformun birincil yerel varlığı BHAT token olarak biliniyor. BHAT token, ağ içerisinde tüm işlemlerde kullanılmaktadır. Coin, daha şimdiden milyonlarca yatırımcının radarına girdi. BHAT token’ın yakın zamanda Binance, KuCoin, Bitfinex, Huobi ve Gate.io gibi global borsalarda listelenmesine muhtemel gözüyle bakılıyor. Merkezi kripto borsalarından önce Pancakeswap, Sushiswap ve Uniswap gibi DEX platformlarında kullanıcıların beğenisine sunulması planlanıyor.