Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetlerin ardından yaptığı açıklamalarda bulundu.

Habertürk’ün haberine göre Putin, "Dünyanın durumu endişe verici. Sağduyunun galip gelmesini umuyoruz” derken, “Rusya, yabancı ortaklarıyla yapıcı ilişkiler geliştirecek. Rusya uluslararası hukuktan doğan tüm yükümlülüklerine saygı duyuyor" ifadelerini kullandı.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise, "Rusya, Twitter diplomasisinin bir parçası değil. Daha ciddi bir yaklaşım umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın Beyrut Büyükelçisi Aleksandr Zaspıkin'in "ABD'nin Suriye'ye füze saldırısı düzenlemesi halinde Rusya'nın bu füzeleri vuracağı ve fırlatıldıkları yeri hedef alacağı" açıklamasına Twitter’dan yanıt veren Trump, ''Rusya Suriye'ye gönderilen her füzeyi, tüm füzeleri vurma yemini ediyor. Hazır ol Rusya, çünkü (füzeler) gelecek, güzel, yeni ve ‘akıllı!' olacaklar” mesajıyla bir anda dünya gündemini değiştirdi.

Daha önce Doğu Guta’daki kimyasal saldırı şüphesi üzerinden 'hayvan' olarak nitelediği Suriye Devlet Başkanı Esad'ı bu kez de 'Gazla Öldüren Hayvan' olarak tanımlayan ABD Başkanı, ''Kendi halkını katledip bundan zevk alan Gazla Öldüren Hayvan ile ortak olmamalıydın” diyerek Rusya’ya göndermede bulundu.

Trump, bir sonraki tweetinde ise, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için bir neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanmayı durdurun" ifadesini kullandı.

Trump'ın dünyayı ayağa kaldıran açıklamasına Rusya'dan jet hızıyla yanıt geldi. Rus Dışişleri Bakanlığı, "Akıllı füzeler meşru hükümetlere değil, teröristlere doğru fırlatılmalı" açıklaması yaptı.

Moskova, Suriye'ye yönelik olası ABD saldırılarının, kimyasal saldırı iddiasına yönelik kanıtları yok edebileceğini öne sürüyor.

Kaynak: Habertürk