ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye yönelik tüm yaptırımların kaldırılması emrini verdiğini söyledi. Trump ''Türkiye-Suriye sınırındaki ateşkese uyuluyor. Suriye petrolünü sağlama aldık, bölgede askerlerimiz var. Başka ülkelerin Türkiye-Suriye arasındaki soruna yardım etmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Suriye’den çıkıyoruz. 30 gün süreyle kalmamız gerekiyordu ama bu neredeyse 10 yıl önceydi'' şeklinde konuştu.

DSG Komutanı Mazlum Kobani'ye teşekkür eden Trump, Kobani'nin kendisine IŞİD konusunda güvence verdiğini söyledi. Trump, ''General Mazlum'a anlayışı için teşekkür ederim. Binlerce Kürt'ün hayatını kurtardığımızı biliyor. Kürtlere harika hizmet verdik. Şimdi Suriye'den çıkıyoruz. ABD için zafere giden bir yolu seçiyorum. Anlaşmamız sayesinde birçok hayat kurtardık'' şeklinde konuştu.

​Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok kısa bir süre içinde biraraya gelebileceğini söyleyerek, ''Erdoğan ile çok iyi bir ilişkimiz var'' ifadesini kullandı.

'TÜRKİYE YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEZSE YİNE YAPTIRIM UYGULARIZ'

Trump, Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda yaptırımların yeniden uygulanabileceğini söyledi.

'AVRUPA ÜLKELERİ, VATANDAŞI OLAN IŞİD'LİLERİ ALMALI'

''Avrupa ülkelerini IŞİD mahkumlarını kendi ülkelerinde yargılanmak üzere geri almaya çağırıyoruz'' diyen Trump, Avrupalı ükelere bu konuda çağrı yaptı.

YAPTIRIMLAR, HAZİNE BAKANLIĞI SİTESİNDEN ÇIKARILDI

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye'ye operasyonu sonrası Savunma ve Enerji Bakanlıklarına ve üç bakana uygulanan yaptırımların kaldırıldığını açıkladı. Yaptırımlar Hazine Bakanlığı'nın sitesinden de kaldırıldı.