Denizli'nin Buldan İlçesi'nde bulunan ve Helenistik Dönem'de Frigya, Karya ve Lidya bölgelerinin kesişim noktasında yer alan Tripolis Antik Kenti'nde 3'üncü dönem 2017 yılı çalışmaları bu ay başlayacak. Arkeolog Sezer Sayan, antik kentin 3.5 kilometrelik bir alanı kapsadığını belirterek, "Burada yaklaşık 300- 400 yıl sürebilecek bir kazı alanı mevcut. Daha yolun çok başındayız" dedi.

Denizli'nin Buldan İlçesi Sınırları içerisinde bulunan ve kuruluşunun Lidyalılar dönemine ait olduğu belgelenen Tripolis Antik Kenti'nde 3'üncü dönem 2017 yılı kazıları bu ay içerisinde başlayacak.

Helenistik Dönem'de Frigya, Karya ve Lidya bölgelerinin kesişim noktasında, Lidya sınırları içerisinde yer alan, Menderes Nehri ve Yenicekent Mahallesi arasındaki yamaca kurulan antik kentte, ilk kazı çalışmaları 1994 yılında Denizli Müze Müdürlüğü tarafından yapıldı.

2008 yılında ikinci dönem çalışmalarına başlanan tarihi antik kentte, üçüncü dönem kazılarına ise Müze Müdürlüğü'nün başkanlığında, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahadır Duman'ın bilimsel danışmanlığında, 18 Haziran 2012 tarihinde başlandı.

Kazı çalışmaları hakkında bilgi varan Arkeolog Sezer Sayan,"Biz burada çok küçük bir alan kazıyoruz. Kent, kazıların bulunduğu alanın arkasındaki dağdan başlayarak daha da aşağıya giderek, yaklaşık 3.5 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor. Burada yaklaşık 300- 400 yıl sürebilecek bir kazıdan bahsediyoruz. Daha yolun çok başındayız, ilerleyen günlerde bu kazılar gelişerek devam edecektir" dedi.