Her geçen gün değişen sektörlerden biriside otomotiv sektörüdür. Özellikle artan araç tahsisleri ve toplu ulaşımda yaşanan gelişmeler sonucunda firmaların çoklu alımları artmış, araçların kullanım amaçları doğrultusunda kontrol edilmesi gereklilikleri doğmuştur. Mobil araç takip sistemleri, GPRS sistemleri üzerinden hizmet vermektedir.

Web tabanlı olarak kurulan sistem, gerekli görülürse mobil uygulamalarla entegre edilebilmekte ve internetin olduğu her yerden Mobil takip cihazları sayesinde kişi veya kurumlar araçların çeşitli bilgilerine erişebilmektedir. Bunlar içerisinde km takibi, lokasyon bilgisi ve hız kontrolleri gösterilebilir. Web tabanlı çalışan sistem, bu sayede geriye dönük bilgileri de raporlama imkanı tanımaktadır.

Trio mobil internet sitesinden: http://www.triomobil.com/ detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Trio Mobil Araç Takip Sistemleri Avantajları Nelerdir?

Mobil araç takip sistemleri, maliyetinin az olması sayesinde çok kısa sürelerde kendisini amorti edebilme yeteneğine sahiptir. Araç takip sistemlerinin kullanıldığı firmalar ve kişiler, anlık ve geriye yönelik olarak konum takip raporları sayesinde amaç dışı kullanımların önüne geçebilmektedirler. Araştırmalar sonucunda, tahsis edilen araçlar sonucunda yaşanan en büyük sıkıntı güvenin kötüye kullanılmasıdır. Bunun önüne geçilmesi operasyonel faaliyetlerde maliyetlerin büyük oranda azalmasını sağlayacaktır. Bunun haricinde, yazılımlar sayesinde takip edilen bakım ve servis zamanları yetkililerin büyük maliyetler ile karşı karşıya gelmesini engellemektedir.

Trafik güvenliği anlamında da büyük avantajlar görülmektedir. Hız limitlerinin aşılması, ani frenler ve sert manevralar sistem tarafından algılanır ve yetkililere bildirimi yapılır. Kullanıcılar için uyarı verilir. Bu özellik sayesinde dikkat en üst seviyede tutulur ve kontrol mekanizması kurulur. Ayrıca, herhangi bir acil durumu sistemin algılayıp anlık olarak alarm mesajları göndermesi sayesinde yetkililer zaman kaybı yaşamadan olaya müdahale edebilmektedirler.

Son olarak bahsedilmesi gereken önemli özellik ise aracın ve araçtaki yükün güvenliğidir. Araçların konum, hız gibi bilgilerinin anlık olarak raporlanması sayesinde, çalınma gibi durumlarda olaya hemen müdahale edilmesi mümkün olmaktadır. Araç güvenliği bu şekilde sağlanırken, özel hizmetler sayesinde yüklerin bulunduğu alanın sıcaklığı ve konumu belirlenebilmektedir. Bu şekilde yaşanması olası tüm maliyetlerde büyük oranda azalma sağlanmaktadır.

Trio Mobil Araç Takip Sisteminin Kolaylığı

Firmalarda karşımıza çıkan en önemli sorun olan güvenin kötüye kullanılması sonucunda yaşanan maliyetler takip sistemleri ile mümkün olmamaktadır. Ayrıca yük taşımacılığında özel kriterlere ihtiyaç duyan firmalara verilen hizmetlerde olası maliyetleri azaltmaktadır. Bu sayede firma ölçeği ne olursa olsun yapılan yatırım kendisini kısa vadede amorti edebilecektir.