Kurulduğu 2011 yılından bugüne geçen bu kadar süre zarfında Türkiye’nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri olmayı başaran KizlarSoruyor, bu başarısının sırrını dinamik yapısına borçlu. Sitede elbette ilk kuruluş amacı olan üyelerin birbirlerine soru sorarak bu sorulara cevap vermesi yöntemi ana amaç olarak devam ediyor. Ancak içeriklerin bir kısmı soru – cevap iken bunların dışında içerikler de sitede yayınlanmaya devam ediyor.

KizlarSoruyor’da içerik olarak soru – cevap dışında üyelerin oluşturduğu diğer içerikler “Bence” ve “Anket” içerikleri.

KizlarSoruyor’da bu iki içerik dışındaki en son yenilik ise sitede uzman üyelik sistemine geçilmesi. Burada uzman üyeden kasıt, sitede sorulan sorulara işin uzmanı olan kişilerin cevap vermesinin sağlanması.

KizlarSoruyor’da uzman üyelerin sorulara cevap vermesi projesinin adı Bi’bilen projesi.

Farklı kategorilerde soruları konunun uzmanı Bi’bilenler cevaplıyor.

Sitede soru sorulabilecek tüm kategoriler için Bi’bilen üyeler bulunuyor. Örneğin; bir diyet yapmaya karar verdiniz. Bu diyetle ilgili uzman bir diyetisyenin görüşünün ne olduğunu merak ediyorsunuz. İlgili başlığın altında yapmayı düşündüğünüz diyet ile ilgili aklınıza takılan soruyu detaylı olarak soruyorsunuz.

Ardından bu soruyu sitenin uzman diyetisyenlerinden birine sormak için tek yapmanız gereken, soru ayarlarından istediğiniz Bi’bilen’i soruya davet et seçeneğine tıklamak. Ardından sitede üyeliği bulunan ve sorunuzu cevaplamasını istediğiniz Bi’bilen’e bildirim gidiyor ve sorunuzu cevaplıyor.

Bunun yanı sıra Bi’bilenler sitede kendileri de cevaplamayı uygun gördükleri soruları cevaplıyorlar.

Her üyenin sorusu cevaplanabilir.

Tabii ki yukarıdaki prosedürü gerçekleştirmek için KizlarSoruyor’a öncelikle üye olmanız gerekiyor. Üyelik işlemini gerçekleştirdikten sonra sorduğunuz soruyu Bi’bilenler cevaplayabilir.

Sitede sorularınızın Bi’bilenler tarafından cevaplanması için özel bir şart bulunmamaktadır. Siteye yeni üye olan kişilerin de soruları Bi’bilenler tarafından cevaplanmaktadır.

KizlarSoruyor’da Bi’bilen olarak site üyelerinin sorularını cevaplayan uzmanlardan biri de Oğuz Akyıldız.

Oğuz Akyıldız, tutkusunun peşine düşerek kariyerini bu doğrultuda çizmeyi başarmış bir transformel nefes terapisti. Akyıldız, aynı zamanda bir profesyonel yaşam koçu. Tüm bu alanlardaki ihtisasını yapmasının en önemli sebebi, her şeyden önce insanlara doğru bir şekilde yol gösterebilmek olmuş.

Akyıldız’ın en büyük fikri, bu dünyanın kurulu düzeninin değişmesi gerekliliğine yönelik. Bunun da tabii ki tek yolunun özgür bir şekilde çocuk/genç yetiştirmek olduğuna inanıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesinde makine mühendisliği diploması aldıktan sonra transformel nefes eğitmenlik eğitimi, Uluslararası Ericson Koçluk Okulu, Theta Healing Advanced ve Transandantal Meditasyon Kursu gibi eğitimleri aldıktan sonra kendini tamamıyla bu alana vakfeden Akyıldız’ın reiki ve mindfulness gibi alanlarda da uzmanlıkları bulunuyor.

Oğuz Akyıldız’a KizlarSoruyor üyeleri tarafından en sık sorulan sorular ise şu şekilde:

  • Bilinçli farkındalık (Mindfulness) nedir?
  • Nefes terapisi yaparak ciğerlerimizin kapasitesini fiziksel olarak arttırabilir miyiz?
  • Regl döneminde yoga ve meditasyon yapmanın faydası olur mu?
  • Aşırı stresten dolayı yemek yiyemiyorum. Zihnimi nasıl temizleyebilirim?
  • Meditasyon yaparken başımda bir uyuşma hissediyorum. Meditasyonu nasıl daha doğru yapabilirim?

Bu ve bunun gibi yüzlerce soruya uzmanlık alanının gerektirdiği bilgi birikimini de ortaya dökerek cevap veren Akyıldız, tüm KizlarSoruyor üyelerine bilgi birikiminin kapılarını sonuna kadar açmış durumda.

Siz de KizlarSoruyor’un alanında uzman Bi’bilen üyelerine soru sormak için hemen KizlarSoruyor’a üye olun.