Angel Of Turkey (Türkiye’nin Meleği) Trans Güzellik Yarışması yarın İstanbul’da gerçekleşecek.

Yarışma, gündelik hayatın bir çok alanında ötekileştirilen, transfobiye maruz kalan transların bir araya gelmelerini sağlamak ve translar ile trans dostu insanlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Organizasyon ekibinin yarışmaya ilişkin açıklaması şöyle:

“Yarışmanın amacı, toplum tarafından kimi zaman katledilen trans arkadaşlarımızı anmak ve transeküalitenin toplum tarafından sürekli dışlanan transların aslında toplumun geri kalanından farklı olmadığını göstermektir. Ayrıca transların bedenlerinde ve hayatlarında başlattığı dönüşümün ne kadar önemli olduğunu sırf dönüşüme girdiği için aile, toplum, arkadaş çevresinden çok büyük tepkiler aldığının hatta çoğu dönüşüm geçiren arkadaşlarımızın aileleri ile görüşemediklerinin ya da aile tarafından rededildiğinin farkındayız. İşte bu sebepten dolayı bizler, düzenlenecek bu yarışmada sadece dönüşüm yapmış translar yarışmacı olarak katılmaktadırlar.

“Angel Of Turkey Güzellik Yarışması komisyonu çoğunluğu transeksüel ve travestilerden oluşmaktadır. Komisyonumuzda trans dostu, LGBTİ ve heteroseksüel dostlarımızda vardır.”

ADI DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

2014 yılında "But Trans Güzellik Yarışması" adı altında başlanan yarışmanın ismi 2015’te ismi Angel Of Turkey (Türkiye'nin Meleği) olarak değiştirilmişti.