İstanbul LGBTİ Derneği Başkanı trans aktivist İpek Kırancı Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) aday adaylığını açıkladı.

İstanbul için milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen Kırancı başvurusunun gerekçelerini şu ifadelerle duyurdu:

“ERKEK İKTİDARA KARŞI RADİKAL MÜCADELE İÇİN…’’  

“Erkek iktidara karşı radikal mücadele için, trans ve kadın katliamlarına dur demek için, eşit yurttaşlık hakkı için, LGBTİ kimliklerin tanınması için, çocuk haklarını güvence altına almak için, anadilde eğitim hakkı için, cinsiyet eşitlikçi, ekolojik, demokratik toplum için, Kürt, trans, feminist ve alevi kimliklerimle özgür siyaset yapabileceğim tek parti olduğunu düşündüğüm için, Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili aday adayıyım.”

Kırancı’nın açıklamasıyla birlikte HDP’den aday adaylığını açıklayan LGBTİ aktivistlerinin sayısı üçe yükseldi. Kırancı, Ankara’dan feminist ve LGBTİ aktivisti Pelin Kalkan ve Eskişehir’den LGBTİ aktivisti Barış Sulu ile birlikte aday adaylığından adaylığa yükselmek için mücadele edecek.

Edinilen bilgilere göre aday adaylığı başvuruları sonlanmasına rağmen HDP’den başka LGBTİ aktivisti aday adayları da çıkabilir. Aktivistlerin aday olup olamayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

(KAOS GL)