İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'ın, Trakya Kitap Fuarı’nın “Onur Konuğu” olarak çağrılması fuar yönetimi tarafından engelledi. Yönetimin gönderdiği mesajda, “İhsan Eliaçık’ın Trakya Kitap ve Eğitim Fuarı’nın onur konuğu olduğuna dair iddialar tamamen asılsızdır. Fuar programı Trakya Fuar Merkezi yönetimi tarafından ayrıca gözden geçirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan İhsan Eliaçık, kendisinin çağrılması nedeniyle 3 üniversitenin fuardan desteğini çektiğini belirtti. Yaşananlara tepki gösteren Tekin Yayınevi, Siyah Beyaz Yayınları ve Evrensel Basım Yayım fuardan çekildi.

ELİAÇIK: 3 ÜNİVERSİTE DESTEĞİNİ, AJANS PARAYI KESMİŞ

Kayseri Kitap Fuarı’nda saldırıya uğrayan ve fuar alanına alınmayan ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, 25-29 Ekim arasında Çorlu’da yapılacak Trakya Kitap Fuarı’nın “Onur Konuğu” olmuştu.

Twitter hesabından açıklama yapan İhsan Eliaçık, fuara onur konuğu olarak çağrılması nedeniyle, 3 üniversitenin desteğini çektiğini belirtti. Eliaçık, paylaşımında “Trakya Kitap Fuarı’na “Onur Konuğu” olarak çağırmışlardı. Üç üniversite desteğini, Kalkınma Ajansı da parayı kesmiş. Trafik de yolu kapatsın!” ifadelerine yer verdi.

Sosyal medyada fuar yönetiminin gönderdiği mesaj paylaşıldı. Mesajda, “Sosyal medya ve televizyon kanallarında yayımlanan İhsan Eliaçık’ın Trakya Kitap ve Eğitim Fuarı’nın onur konuğu olduğuna dair iddialar tamamen asılsızdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Fuar programı Trakya Fuar Merkezi yönetimi tarafından ayrıca gözden geçirilecektir” denildi.

‘FUARI AYNI İÇERİKTE VE DAHA GÜÇLÜ KATILIMCILARLA YAPACAĞIZ’

Mesajı duyuran fuarın gazeteci ve yazar Necdet Saraç ile Siyah Beyaz Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Murat Kaplan imzası ile yapılan açıklamada, “Baskı ve korku ortamına itiraz ettiğimiz için İhsan Eliaçık’ı bilerek ve isteyerek Trakya Kitap Ve Eğitim Fuarı’na davet ettik. Eliaçık ya da bir başka yazar üzerinden pazarlık yapmayı reddettiğimiz için Trakya Kitap ve Eğitim Fuarı’ndan çekiliyoruz” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, aynı içerikte bir fuarın daha sonra düzenleneceği belirtildi.

Fuar yönetiminin mesajına tepki gösteren Eliaçık’ın yazarı olduğu Tekin Yayınevi, Siyah Beyaz Yayınları ve Evrensel Basım Yayın fuardan çekildiklerini açıkladı.

(Kaynak: Gazete Duvar)