Trabzonspor Sicil Kurulu Başkanı Tayfun Sezeroğlu ve kurul üyeleri, yönetimle uyumlu çalışamadıklarını belirterek, toplu olarak istifa etti.

Bordo-mavili kulübün 20 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu'nda yaşanan olayların yankıları devam ediyor. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak'ın yönetimi suçlayıcı açıklamalar yapmasından sonra Trabzonspor'da bugün yeni bir gelişme daha yaşandı.

Yönetimin tüzükte belirtilenden fazla üye yapmasına göz yumduğu iddialarıyla eleştirilen Sicil Kurulu, bugün düzenlediği basın toplantısıyla istifa etti.

'YÖNETİM SORUMLULUKTAN KAÇIYOR' 

Sicil Kurulu Başkanı Tayfun Sezeroğlu, kurulun asil ve yedek üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, yönetimi suçlayıcı ifadeler kullandı.

2014 yılında kulübe yapılan üyeler konusunda yönetimin Sicil Kurulu'nu tek sorumlu gibi gösterme anlayışının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Sezeroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kişilerin kulübe kayıt edilmesinde tüzüğün 10'uncu maddesinde anılan bir önceki yılın üye sayısının yüzde 5'ini aşmaması konusunda Sicil Kurulu'nun sorumluluğundan daha fazlası yönetim kurulunundur. Kurulumuz tarafından yapılan incelemede, sorunun çözümü için iyi niyetli olarak yapılan sözlü görüşme ve yazışmalardan bir sonuç elde edilemediğini kamuoyuyla paylaşmayı görev sayıyoruz."

'İSTİFA EDİYOR VE ÖZÜR DİLİYORUZ'

Trabzonspor Sicil Kurulu başkanlığını 17 yıldır sürdüren Tayfun Sezeroğlu, bugüne kadar bir çok yönetimle uyum içinde, karşılıklı güvene dayalı olarak çalıştıklarını hatırlatırken sözlerini şöyle tamamladı:

"Kurulumuz, aynı anlayışı bu yönetimle de sürdürmek istemesine rağmen, karşılığını bulamamıştır. Özellikle son yapılan 69'uncu Olağan Genel Kurul öncesi, genel kurul sırasında ve sonrasında yaşanan ve tasvip edilmeyen olaylar kulübümüze yeteri kadar zarar vermiştir. Bu zararda kurul olarak üzerimize düşen payı aldığımızdan, ortak paydamız Trabzonspor'a daha fazla zarar vermemek adına Sicil Kurulu olarak istifa ediyoruz. Ayrıca Trabzonspor'a karşılıksız gönül veren tüm üyelerimizden özür diliyoruz."