Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Elazığspor karşısında alınan mağlubiyetin ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Süper Lig'in 19. haftasında Sanica Boru Elazığspor deplasmanına konuk olan Trabzonspor sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Son 5 maçta 3. yenilgisini alan bordo-mavililer ligde 3 Aralık'tan beri galibiyet yaşayamadı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Elazığspor karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyetin ardından istifa ettiğini açıkladı. Güneş, takım üzerinde ciddi bir duygusal kırılma olduğunu ve kesinlikle bir kan değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

"BİR KAN DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR"

Oyuncularına teşekkür eden Güneş, Trabzonspor'da görevinden istifa ettiğini dile getirerek, "Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Kötü gittik ancak bu kötü gidiş muhakkak düzelecektir ancak bir kan değişikliğine ihtiyaç var. Burada ben sorumluluğu alıyorum. Yönetim ile bu konuyu görüşmeme gerek yok. Umarın Trabzon camiası takımına bundan sonra daha fazla sahip çıkar ve her şey çok daha güzel olur" dedi.

"OYUNCULAR İLE AYNI DUYGUDA OLAMADIK"

Trabzonspor'un yüksek bir potansiyeli olduğunu ve bu potansiyeli sahaya yansıtmakta sorun yaşandığını ifade eden Güneş, "Üzgünüm, taraftarlarım adına çok üzgünüm. Elazığ karşısında 10 kişi de kalsak 9 kişi de kalsak kazanmamız gerekiyordu. Oyuncularımıza bazı şeyleri anlatmaya çalıştım ancak aynı duygu ve düşünceyi paylaşamadım, ilerleyemedik. Bu sebeple sorumluluk bende. Bu takım çok daha iyi bir durumda olabilir ve buna da inandığım için bir kan değişikliğine ihtiyaç var. Bu şekilde devam etmek bana da Trabzonspor'a yakışmıyor. Bu sebeple bu kararı vermek zorundaydık." şeklinde konuştu.

"YÖNETİME YARDIMCI OLMAK ZORUNDAYIM"

Trabzonspor Yönetimi'ne yardımcı olmak için böyle bir karar aldığını ifade eden Güneş, "Benim Trabzonspor'da kalmam ya da gitmem önemli değil. Burada önemli olan Trabzonspor'un başarısı. Yönetimle bu konudaki düşüncelerimi zaman zaman paylaştım. Kaldığım süre içerisinde Trabzonspor'da biraz daha mesafe alırız diye düşündüm ama olmadı. Netice olarak Trabzonspor Yönetimi'ne yardımcı olmak durumundayım. Ben de Trabzonspor taraftarıyım" dedi.