Trabzonspor, ligde kötü gidişe dur demek isteyen Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İlk golü, Dorukhan 31. dakikada kendi kalesine attı.

Jose Sosa 42. dakikada güzel bir golle takımını 2-0’lık üstünlüğe taşıdı.

İkinci yardı Sörloth skoru 3-0 yaptı. Siyah Beyazlılar, 79’da Güven Yalçın’la farkı 2’ye indirdi.

İki takım da oyuna disiplinli ve kontrollü başladı. 20. dakikada maçın en net fırsatını Beşiktaş yakaladı. Sol kanatta topu rakibinden kurtaran Burak Yılmaz, bindirme yapan Caner Erkin’i topla buluşturdu.

Çizgiye doğru inen Caner’in ortasında Oğuzhan Özyakup altı pas içerisinde topa dokunamadı. Siyah Beyazlılar mücadelede öne geçme fırsatını değerlendiremedi.

DORUKHAN’IN TERS VURUŞU

Maçtaki ilk kart 24. dakikada çıktı. Abdülkadir Parmak rakibi N’Koudou’ya yaptığı faul sonrası hakem Ali Palabıyık tereddütsüz sarı kartını gösterdi.

Mücadelenin 31. dakikasında Trabzonspor 1-0 öne geçti. Beşiktaş’ta Dorukhan Toköz topu kendi ağlarına gönderdi.

Nwakaeme yerde kaldı ve Trabzonspor sol çaprazdan serbest vuruş kazandı. Sosa’nın kullandığı serbest vuruşta Dorukhan Toköz’ün ters vuruşuyla top ağlara gitti ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

Topu şansınız bir şekilde kendi ağlarına gönderen Dorukhan Toköz, 33. dakikada bu sefer de maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırıldı. 37. dakikada Beşiktaş’ta bu sefer de sarı kartı gören isim Necip Uysal oldu.

Jose Sosa 42. dakikada güzel bir golle takımını 2-0’lık üstünlüğe taşıdı

VAR’A BAKILARAK GOL VERİLDİ

Mücadelenin 2. yarısına Beşiktaş oyuncu değişikliği yaparak başladı. Tyler Boyd yerine oyuna giren isim Diaby oldu. Trabzonspor ise oyuncu değişikliği yapmadan ilk yarıdaki 11’i ile başladı.

Karşılaşmanın 64. dakikasında Trabzonspor Sörloth ile golü buldu. Ancak yardımcı hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı. VAR kontrolü sonrası golün geçerli olduğu anlaşıldı ve Trabzonspor skoru 3-0’a getirdi.

GÜVEN YALÇIN FARKI 2’YE DÜŞÜRDÜ

Mücadelenin 79. dakikasında Beşiktaş’ta sahneye çıkan isim Güven Yalçın oldu. Köşe vuruşunda top penaltı noktası yakınındaki Güven Yalçın’ın önünde kaldı.

Genç forvetin sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşta top ağlarla buluştu. Farkı ikiye indiren golde asist Caner Erkin’den geldi.

NWAKAEME GETİRDİ VE ATTI

Karşılaşmanın 84. dakikasında Trabzonspor farkı 3’e çıkartan golü Nwakaeme’nin ayağından buldu ve maçta skor 4-1’e geldi.

Trabzonspor’un yıldız futbolcusu Beşiktaş rakip kalede gol ararken kullanılan bir korner atışında arkada boş alanı çok iyi değerlendirdi. Orta sahadan itibaren sürdüğü topu güzel bir plase ile sonlandıran yıldız oyuncu takımını 4-1’lük üstünlüğe taşıyan isim olmayı başardı.

Trabzonspor’da 89. dakikada Sörloth’un yerine Sturridge oyuna girdi ve son oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi.

Karşılaşmanın son düdüğü çaldı ve Trabzonspor sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Maçın ilk 11’leri şöyle:

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Hosseini, Novak, Mikel, Abdülkadir Parmak, Kamil Ahmet, Sosa, Nwakaeme, Sörloth

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Necip, Vida, Caner, Atiba, Dorukhan, Boyd, Oğuzhan, N’Koudou, Burak.