İstanbul Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nde 'kentsel dönüşüm' projesi tepkilere rağmen sürüyor. 

Evrensel'de yer alan habere göre; polisin yıkım için geleceği haberini alan mahalleli, gece saatlerinden itibaren nöbet tutmaya başladı. Mahalleli, soğuk havaya rağmen evlerini savunmak için sokakta nöbet tuttu. Sabaha karşı saat dört sularında mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi. Mahalleli polis zoruyla mahallenin etrafına örülen polis barikatlarının dışına çıkarıldı.

EVLERİNDEN ÇIKMAKTA DİRENENLER GÖZALTINA ALINDI

Apartmanda bekleyen mahallelinin, apartman kapılarını kırarak evlerine girildi ve vatandaşları zorla tahliye edildi. Evlerinden çıkmak istemeyenler ise gözaltına alındı.

Evlerinden zorla çıkartılan mahalleliler, "Dünyanın neresinde böyle bir kentsel dönüşüm görülmüş?" diyerek tepki gösterdi.

Mahalleye sabahın erken saatlerinde Özel Harekat polisleri de getirildi. Tozkoparanlılar bu duruma ayrıca tepki gösterdi.

GAZETECİ MERAL DANYILDIZ GÖZALTINA ALINDI

Tozkoparan Mahallesi’nde haber takibinde olan gazeteci Meral Danyıldız, çekim yaptığı bir evin polisler tarafından yıkıma gelinmesini görüntüledikten sonra gözaltına alındı. Üstü aranan Danyıldız, "talimat geldi bırakıyoruz" denilerek serbest bırakıldı.

Yıkım gerginliği ve polis ablukası nedeniyle pek çok çocuk ailelerini bırakıp okula gitmek istemedi.

Giriş ve çıkışların kapatıldığı mahalleye polis barikatı kuruldu. Okula giden çocuklar polis barikatını aşmak zorunda kaldı.

Güngören Belediye Başkan Yardımcısı mahalle halkının polis tarafından zorla dışarı çıkarılmasından sonra mahalleye girdi.