İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan mahallesinde kentsel dönüşüm adı altında yıkıma başlandı. Yüzlerce polis mahalleye girdi.

Tüm sokaklar polis tarafından tutulurken boş olan binaların yıkımına başlandı. Mahalleye gazeteciler ile avukatların girişi de engellendi.

Tokatköy ve Hacıhüsrev mahallelerinden sonra bir sabah baskını Tozkoparan’a yapıldı. 4 boş binanın yıkımı için sabahın erken saatlerinde bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

Mahalle abluka altına alındı. Kimsenin alana girmesine izin verilmedi. Barış Parkı’nda toplanan yurttaşların bekleyişini sürdürüyor.

Mahalleli polis ablukasına ve yıkıma tepki göstererek sık sık, “Burası Türkiye İsrail değil”, “Zulme karşı omuz omuza”, “Tozkoparan bizimdir bizim kalacak” sloganları attı.

216824

‘BU NE ZALİMLİKTİR’

Yurttaşlara destek olmak için mahalleye CHP Milletvekili Gürsel Tekin geldi.

Tekin, “Fikirtepe’de ayrı, Beyoğlu’nda ayrı... Bu kin, bu nefret neden? İnsanların yuvalarını başlarına yıkmayın. Siz dediniz ki ben de gecekondu da oturuyorum. Milyonlarca insan kıt kanaat ‘benimde çocuklarımın başını sokacağı evi olsun’ dedi. Bu insanlar sizi güvence aldı. Bu ne zalimliktir” dedi.

216825

‘HAKKIMIZ OLANI VERİN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönüllük esasına göre kentsel dönüşümün yapıldığı sözlerini hatırlatan gazeteciye Tekin, “O zaman burada ne işiniz var? Madem gönüllülük esasıyla günlerdir bu parklarda neden dolaşıyorsunuz? Ne gönüllüğü...” diyerek “Gel kardeşim gönüllü müsün?” sorusunu mahalleliye yöneltti. Mahalleli, “Hakkımız için buradayım. Evimizi zorla gasp ediyorlar. Hepimizi sinir hastası yaptılar. Bıktık yorulduk, biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Yerinde dönüşüm, hakkımız olanı verin. Bizi borçlandırmayın. Neyle ödeyeceğim ben” dedi.

216815

Başka bir mahalleli ise, “Sabah 5’ten beri elektrik, suyumuzu kesecekler diye bekliyoruz. 30 yaşındayım. AKP’ye oyumu verdim. O kadar pişmanım ki.. Yıllarca çalışıp ev almanın anlamı yokmuş. Çünkü devlet zamanı geldiğinde o evin üzerine çöküyor. Bu kadar polis var, kendimi güvende hissetmiyorum. Bu polisler beni evimden atmak için varlar. Tedirginiz, korkuyoruz. 2 senedir ne gündüzümüz ne gecemiz var. Böyle bir zulüm görmedim” diye konuştu.

Kaynak: Evrensel