Gazeteci Seher Yaşayacak, Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in sosyal medya üzerinden yayımladığı videolarla gündeme oturan Yalıkavak Marina ile dikkat çeken Tolga Ağar’a ait şirketleri araştırdı.

Ağar’a ait şirketleri araştırırken Ticaret Sicil Gazetesi’nde çarpıcı belgelere ulaştığını bildirdi. Yaşayacak sosyal medya hesabından ulaştığı belgeleri paylaştı.

Yaşayacak, tweetlerinde Tolga Ağar’ın TAO Grup Restoran Hizmetleri şirketini de Sedat Peker ifşalarından sonra elden çıkardığını ve aynı tarihte Mehmet Ağar’ın da Yalıkavak Marina’nın yönetiminden çıkış yaptığının altını çizdi.

Yaşayacak, 31 Mayıs 2021 tarihine Mehmet Ağar’ın Yalıkavak Marina’dan çıkışının ardından 4 ay geçmesinin üzerine, İtalyan yatırımcı Moreno Occohiolini’nin ortak olduğunu kaydetti. Yaşayacak paylaşımlarında. "Yalıkavak Marina’nın sermayesi 33,6 milyon TL artırılarak 133,7 milyon olarak belirtilirken Moreno Occohiolini YK Başkanı görevine getirilmiş” dedi.

Seher Yakacak’ın tüm paylaşımları ise şöyle:

 “Sedat Peker’le gündemimize giren Yalıkavak Marina ile dikkat çeken Tolga Ağar’ın sahibi olduğu şirketleri araştırırken Ticaret Sicil Gazetesi’ni tavaf ettim. Şirketlerinin son durumunu paylaşmak istedim. Zira enteresan değişimler var. Sıcağı sıcağına yazayım istedim.

İlk olarak Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim AŞ’yi mercek altına alalım. Şirket 2008’de Zülfü Tolga Ağar’ın YK Başkanlığında İstanbul’da İlhami Elbir, Mustafa Mert Işık, Fazilet Özen ve Celal Akçakaya hissedarlığında 99 yıllığına kuruluyor.

Muğla Taşıt Muayene İstasyonları’na 2010’da Mehmet Ağar, Yönetim Kurulu Başkanı oluyor ki biz bu bilgiyi bugüne dek bilmiyorduk. 2012 Haziran’da Mehmet Ağar’ın tutukluluğu nedeniyle Emel Ağar şirket yönetimine girerken, Mehmet Ağar yönetimden çıkıyor. Açıkça yazılmış bu durum.

Muğla Muayene İstasyonları daha sonra Muğla ticaret müdürlüğüne adres nakli gerçekleştiriliyor. Ardından şirket 2013’de Ağar’lardan Mustafa Çağlar Aras ve Mert Aras’a satılıyor.

2016’da ise şirket Şanlıurfa MHP eski milletvekili Muzaffer Çakmaklı’ya geçiyor. Muğla Taşıt Muayene İstasyonları’nın yönetim merkezi bu kez Şanlıurfa’ya taşınıyor.

2016- 2020 yılları arasında Muğla Taşıt Muayene şirketi Şanlıurfa’da Muzaffer Çakmaklı yönetiminde gözüküyor.

Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İstanbul’da kurulduktan sonra 3 şehir değiştirerek Urfa’da hizmet veriyor. Bunca değişim gerçek mi? Aras Ailesi Mehmet Ağar’a yakınlığını ile biliniyordu. MHP’li Muzaffer Çakmaklı ile Ağar’ın bağlantısı nedir ayrıca kontrol etmemiz gerekecek.

Gelelim Tolga Ağar’ın medyada çıkan haberlerden sonra el değiştiren diğer şirketlerine. Cumhuriyet’te Tolga Ağar’ın şirketleri başlıklı 2018 tarihli haber sonrası Esteticium Sağlık şirketi de Tolga Ağar tarafından elden çıkarılmış.

Tolga Ağar, TAO Grup Restoran Hizmetleri şirketini de Sedat Peker ifşalarından sonra elden çıkarmış gözüküyor. 31 Mayıs 2021 tarihi önemli.

Mehmet Ağar’ın Yalıkavak Marina’nın yönetiminden çıkış tarihi de 31 Mayıs 2021. Şimdi yarım saat müsaadenizi isteyeceğim çünkü önemli kısımlara geldik. Aynı anda hem ticaret sicilden foto almak hem de yazmak zor oluyor. Bu nedenle en çarpıcı kısımlar için bekleteceğim

Yalıkavak Marina’da da hizmet veren Mag Petrolcülük’ün 2013’de Bodrum’da açılan şubesi Mehmet Ağar tarafından işletiliyor. Genel merkezi İstanbul’da olan şirketin şubesinde kapanma yok. Marinadaki yatların tanklarını Mehmet Ağar dolduruyor.

Mag Petrolcülük’ün İstanbul’daki genel merkezinin bilgilerine bakalım. Mehmet Ağar Yönetim Kurulu Başkanı. Zülfü Tolga Ağar ve Murat Günebakan ise YK Üyeleri. Petrol işi tam gaz sürüyor.

Gelelim en bomba bilgiye. Yalıkavak Marina, Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları AŞ’ye ait. 24 Eylül 2021’de yani 1 ay önce şirkete Moreno Occohiolini ortak oluyor. Kim bu İtalyan?

Moreno Occohiolini lüks otellerden hastanelere kadar bir çok yatırımın sahibi İtalyan. Londra’dan İtalya’ya, Rusya’dan İspanya’ya birçok lüks otel yatırımının sahibi.

Moreno Occohiolini, Yalıkavak Marina’nın 2024’e kadar YK üyeliği görevini sürdürecek.

Yalıkavak Marina’nın sermayesi 33,6 milyon TL artırılarak 133,7 milyon olarak belirtilirken Moreno Occohiolini YK Başkanı görevine getirilmiş. Anlamı 33,6 TL Moreno’dan gelerek şirketin başına geçti.

Yalıkavak Marina’dan Mehmet Ağar, 31 Mayıs 2021’de çıkarken aradan geçen 4 ayın ardından İtalyan Moreno Occohiolini YK Başkanı oluyor.

Yalıkavak Marina’nın ticaret sicilde dikkatimi çeken başka detaylar da var ayrıca anlatacağım. Son ticaret sicil halini de paylaşıyorum.

Tolga Ağar’a ait Ankara merkezli EMA Teknoloji şirketini 2019’da yine Elazığlı Emre Murat Altıntaş’a satarak yönetimden çıktığı gözüküyor. Şirket merkezi İstanbul’a taşındığı bilgisi mevcut ticaret sicilde.

Tolga Ağar’a ait bir diğer restoran şirketi KAB Restoran Hizmetleri, İstanbul merkezli olarak 2022’ye kadar hala kendisinde gözüküyor.

Tolga Ağar’a ait olduğu bilinen şirketlerin son hali paylaştığım gibidir. Yalıkavak Marina ve birkaç durum daha dikkatimi çekti. Onları da yarın sizlerle paylaşacağım. İyi geceler dilerim”

Belgelere ulaşmak için: