Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Tarım ve hayvanlıkla uğraşanlar dünyanın lideri olacak. Sakın bu meslekten vazgeçmeyin çünkü dünyanın nüfusu her yıl bir Türkiye kadar artıyor, dünyada her yıl iki Türkiye kadar az gelirli, orta gelirli gruba dahil oluyor, bunlar hepsi tüketiyor hiçbiri üretmiyor" dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) basına kapalı düzenlenen TOBB-ETSO Ekonomi İstişare Toplantısı'na katıldı.

Hisarcıklıoğlu, ardından yönetim kuruluyla katıldığı Erzurum Ticaret Borsası'ndaki (ETB) Arabuluculuk ve Er-Opa Projesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, ülkedeki borsaların; batıda, Almanya'da ve Fransa'daki hizmet standartlarında olduğunu söyledi.

TOBB'un Türk tarımına çok önemli katkı sağladığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"TOBB Türk tarımına devrim niteliğinde 2 iş yaptı. Biri lisanslı depolar, diğeri Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB). Artık ürünlerin sağlıklı şekilde depolanmasını sağlayacak lisanslı depoculuğu kurduk ve öncülük yaptık. İnşallah özel sektörümüz daha fazla yatırım yapacak, burada da üretici, sanayici ve tüccar lisanslı depo vasıtasıyla korunmuş olacak. Aynı zamanda Şikago ve Londra Borsası gibi tarım ürünlerinin satıldığı borsa lazımdı, bununla ilgili TÜRİB'i kurduk. Türk tarımına önemli hizmet sunduk."

"TARIM VE HAYVANLIKLA UĞRAŞANLAR DÜNYANIN LİDERİ OLACAK"

Hisarcıklıoğlu, ETB'nin örnek borsa olduğunu belirterek, Borsa Başkanı Hakan Oral'ı, süt toplama ve coğrafi işaretli ürünler gibi çeşitli ve başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Tarım ve hayvancılığın iş dünyasının bir numaralı stratejik sektörleri olduğunu ve bunu salgın ile Rusya-Ukrayna Savaşı'nda gördüklerini aktaran Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Gelecek dönemde kendi kendine yeten, diğer topluluklara tarım ve hayvancılıkta yetebilecek ülkeler, dünyanın gelecekteki liderleri olacak. En stratejik silah nedir derseniz, tarım ve hayvancılıktır. Sakın bu meslekten vazgeçmeyin çünkü dünyanın nüfusu her yıl bir Türkiye kadar artıyor, dünyada her yıl iki Türkiye kadar az gelirli, orta gelirli gruba dahil oluyor, bunlar hepsi tüketiyor hiçbiri üretmiyor. Bulunduğunuz, yaptığınız meslek en hayırlı meslek, sakın günlük sıkıntılardan dolayı vazgeçmeyin, tarım ve hayvanlıkla uğraşanlar dünyanın lideri olacak."

"BİRLİKTE HAREKET EDERSEK ALLAH BEREKET VERİYOR"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Pasinler Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen Pasinler'e Değer Katanlar Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada ise, "Kredi faizleri limitleri gibi sıkıntılarımız var. Biz TOBB'de oda ve borsa başkanlarıyla bir araya geliyoruz. En son 3 kamu bankasının genel müdürleriyle bir araya geldik ve sizlerin oda ve borsa başkanlarına aktardıklarınızı birinci ağızdan 7 saatlik toplantıyla bize söylediler. Ekonomiden sorumlu bakanlarla ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında 7 saatlik bir toplantı yaptık. Bizim görevimiz zaten bunları yapmak. Kanunun ve anayasanın verdiği görev bu" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Birlikte hareket edersek Allah bereket veriyor. Türkiye'nin marka şehirlerinde bunu görüyoruz. Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya ve Denizli gibi. Herkes farklı ama şehir denince hepsi bir araya geliyor. Bunu yapan herkes kazanır yoksa kaybederiz. Etnik kökeni ve mezhebinden dolayı kimseyi ötekileştirmeyin. Biz biriz ve beraberiz. Sevmedikçe mükemmel insan olamayız. Allah bize beyin vermiş. Farklı düşünüyor diye kardeşini dışlama. Severseniz mutlu olursunuz, mutlu olan da başarılı olur. Sevmezsek başarılı olamayız. Farklı düşüneceğiz ama ortak akıl ve diyalogla ortaklaşacağız."