Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen ve bu nedenle de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedefinde olan Bank Asya’ya el koyulmasına ilişkin olarak konuşan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gün, "Bankanın özvarlığı artıda. Hem hakim ortakların hem de borsa ortaklarının hisselerine dokunmayacağız" dedi.

Habertürk gazetesinden Rahim Ak’ın sorularını yanıtlayan TMSF Başkanı, Bank Asya'nın özsermayesinin yerinde olduğunu vurguladı. Gün, 'Bankanın mevcut durumu ne ise aynen devam edeceğini' söyledi. Bank Asya'nın yaşayan bir banka olduğunu söyleyen Gül, sorunların çözülmesi için Fon'a devredildiğini savundu. Borsa İstanbul'da da ortakların durumu dün olduğu gibi yarın da devam edeceğini ifade etti.

Bankaya el konulurken "ortakların suistimali"ni içeren 71. maddenin "e bendi"nin işletilmediğini dile getirenTMSF Başkanı, bu durumda banka ortaklarının da zarara uğramayabileceğini savundu.

Borsa'da hisselerin işlem görmeye devam edeceğini de belirten Gün, spekülasyona yol açabilecek bazı hareketlere karşı "tedbiren" belki bir kaç gün borsa hisselerinin kapatılabileceğini ifade etti.

ERDOĞAN "BATTI" DEMİŞTİ

Bank Asya, iktidar Gülen Cemaati’ni "paralel yapı" ilan ettikten sonra hedef tahtasına oturtulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bankayı defalarca doğrudan hedef almıştı.

Erdoğan, Bank Asya için "Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. Şimdi bu batan böyle bir finans kuruluşunu,  aynen devam mı ettirelim?" demişti.