Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) İstanbul'da yapacağı 100. yıl mitingi pandemi gerekçe gösterilerek yasaklandı.

Yasak kararı üzerine TKP'den yapılan yazılı açıklamada, “Salgının yayıldığı fabrika ve işletmelerde hiçbir önlem almayan, alışveriş merkezlerindeki yığılmayı, hastanelerin durumunu görmezden gelen İstanbul Valiliği partimizin mitingini halk sağlığını gerekçe göstererek yasaklamıştır" denildi.

'HALK SAĞLIĞI GEREKÇE GÖSTERİLDİ'

Yasağa yanıt olarak 10 Eylül Perşembe günü 500 noktada etkinlikler yapılacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"TKP yüzüncü yılında İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenleyeceği etkinliklere de bu bilinçle hazırlanıyordu. Ancak salgının yayıldığı fabrika ve işletmelerde hiçbir önlem almayan, alışveriş merkezlerindeki yığılmayı, hastanelerin durumunu görmezden gelen İstanbul Valiliği partimizin mitingini halk sağlığını gerekçe göstererek yasaklamıştır.

'500 NOKTADA MERHABA DİYECEĞİZ'

Kuşkusuz bu yasak son dönemde partimize dönük artan ilginin, çok sayıda işçi, emekçi ve öğrencinin TKP saflarına katılımının önüne geçemeyecek. Partimiz büyük bir kararlılıkla eşitlikçi bir düzen kurma hedefi doğrultusunda ilerliyor. 10 Eylül Perşembe günü, 100 yaşımıza 500 noktada merhaba diyecek ve bu kararlılığı halkımızla paylaşacağız.

Evet, 10 Eylül’de, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde aynı anda saat 19’da mahallelerde, meydanlarda, işyerlerinde sosyalizm için, bağımsızlık için, laiklik için, Cumhuriyet için buluşuyor ve TKP’yi selamlıyoruz. Halkımızı ve dostlarımızı buluşmalarımıza çağırıyoruz.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite"