Kayyım atanan HDP'li belediyeleri 'kayyımla çalışmakla' suçlayan TKP yöneticisi Aydemir Güler, sosyal medyada gündem oldu.

Güler'in, kayyımlarla ilgili yorumu sırasında HDP'nin tepki göstermediğini, HDP'li belediye meclislerinin de kayyımla birlikte çalıştığını söylemesi tepki çekti.

Güler, Halk TV'de katıldığı programda, "Görevden alınan belediye başkanlarının HDP'li olması neredeyse bir kural. Valla HDP'den nasıl bir tepki olmuş? O da merak konusu. Görevden alınan belediye başkanlarının belediye meclisinde çoğunluk, yaygın örneklerde belediye başkanının partisinde. Eee, peki ne oluyor? AKP seçilmiş belediye başkanlarını görevden alıyor, ondan sonra o partinin belediye meclis üyeleri kayyımla beraber çalışmaya devam ediyorlar. Anlamakta ben zorluk çekiyorum. Ne kadar tatlı bir işmiş bu belediye meclis üyeliği..." dedi.

Bu sırada CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu müdahale ederek, "Yanlış bilgi, öyle değil" dedi. Tanrıkulu, "Kayyım atanan hiçbir yerde belediye meclisi yok. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde belediye meclisi yük. Bütün görev ve yetki tek kişide, kayyımda. Belediye meclisi denen bir kurum da yok" diyerek düzeltme yaptı.

Bunun üzerine Güler, "Peki, peki... Belediye meclisi diye bir kurum olmadığını ilk defa duyuyorum ama bunu geçelim" dedi.

Konu sosyal medyada şu tepkilere neden oldu:

2-DtXr.jpg

4-Wly2.jpg

5-Yxi6.jpg

6-I6nq.jpg

7-65En.jpg