Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bahçelievler’deki 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen "Aileli Okul İnovasyon Zirvesi"ne konuştu.

Bakan Kaya, bir zamanlar dışlanan, ötekileştirilen imam hatip okullarının ve onun mensuplarının bugün Türkiye’ye ve dünyanın geleceğine yön veren insanlar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte dün mezun olduğu Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yaptıklarını hatırlatan Kaya, "Çok duygulandık, gururlandık. İmam hatipli diye alay ettiler. Önüne sürekli engeller çıkarttılar, ’muhtar bile olamaz’ dediler ama O, hamdolsun inancından, hiçbir şekilde kararlılığından taviz vermeden, engellere aldırmadan yoluna devam etti. Bugün hem ülkesinin, milletinin hem de ümmetin istikamet çiziyor. Elhamdülillah bir dünya lideri oldu" diye konuştu.

15 Temmuz darbe gecesini anımsatan Kaya, "Bir tankın 15 Temmuz’da nasıl durdurulacağını şehitlerimiz ve gazilerimiz bilmiyordu. Tişörlerini tankın egzozuna tıkayarak aslında en büyük inovasyon örneğini gösterdiler. Şehitlerimiz, gazilerimiz tankları tişörtleriyle durdurdular. Hiçbir şekilde kimsenin aklına gelmeyecek fikirler o gece bizim evlatlarımızın aklına gelmişti " dedi.  

Fatma Betül Sayan Kaya, Bahçelievler’deki 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve ÖNDER Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen "Aileli Okul İnovasyon Zirvesi"ne katıldı.

Bakan Kaya şunları söyledi:

‘FETÖ’NÜN KENDİSİNE HEDEF SEÇTİĞİ ALANLARIN BAŞINDA İMAM HATİPLER GELİYORDU’

"Yıllarca gençlerimizi, milletimizi din ile en hassas olduğumuz iki alanda istismar ederek zehirleyen o hain FETÖ terör örgütü 15 Temmuz’da da asker kıyafetli teröristleriyle bu ülkeyi işgal etmeye kalkıştı. Bu azılı terör örgütünün kendisine hedef seçtiği alanların başında imam hatipler geliyordu. İmam hatip okulları bu eli kanlı terör örgütü için çok büyük tehdit anlamına geliyordu. Çünkü imam hatip kültürüyle yetişen gençler, bunların sapkın düşünceleriyle zehirlenmiyordu. Bu nedenle imam hatipleri her zaman hedef olarak seçtiler. Bu eli kanlı terör örgütünün arkasına aldığı kirli ittifakın bunca desteğine rağmen ne imam hatiplileri ne de ülkemizi elhamdülillah yolundan döndüremediler" "Ama bu inovasyonu bilgiyi, fikirden bağımsız bir şekilde bireyselleşmeyi öne çıkarıyorlar. Bağımsız bir şekilde bireyselliği ailelerin desteğiyle toplumsal olarak güçlü nesiller yetiştireceğiz"

"Bir tankın 15 Temmuz’da nasıl durdurulacağını şehitlerimiz ve gazilerimiz bilmiyordu. Tişörlerini tankın egzozuna tıkayarak aslında en büyük inovasyon örneğini gösterdiler. Şehitlerimiz, gazilerimiz tankları tişörtleriyle durdurdular. Hiçbir şekilde kimsenin aklına gelmeyecek fikirler o gece bizim evlatlarımızın aklına gelmişti. Allah’ın izniyle de küresel dünyada rekabet edebilmenin, bu rekabet için gerekli donanımları elde etmenin gerektiğine inanan nesilleriz"