Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Covid-19 hastalarının ciddi bir kesiminin hiç aşılanmadığını ya da aşının 3'üncü dozunu olmadığını söyledi. Şener, vatandaşlara aşılarını tamamlamaları çağrısında bulundu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Şener, yapılan 100 PCR testinin 20'sinin pozitif çıktığını belirtti.

Acil servislere nefes darlığı, ateş, öksürük gibi şikayetlerle gelindiğini söyleyen Şener, "Bunların bir kısmının grip olduğuna yönelik şüphelerimiz de var ama testlerde ciddi bir kısmının, Covid-19 testi pozitif çıkıyor. Bu başvurular içinde Kovid-19 vakalarındaki tırmanış devam edecek gibi görülüyor" dedi.

'YATIŞ ORANININ YÜKSEK OLDUĞUNU HİÇ AKLIMIZDAN ÇIKARMAMAMIZ LAZIM'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Alper Şener
Pozitiflik oranının yükselmesi dışında yoğun bakıma, hastaneye ve acil servise başvuruların da tırmanışa geçtiğini dile getiren Şener, "Şu anda salgının başındaki sayılardan çok daha fazla olguyla karşı karşıyayız. Tam aşılı olanlar hastalığı çok hafif geçiriyor. Hasta grubunun ciddi bir kesiminin hiç aşılanmamış olduğunu ya da 3. dozunu hiç olmadığını görüyoruz. Aşılanmamış grupta hastaneye, yoğun bakıma, yatış oranının yüksek olduğunu hiç aklımızdan çıkarmamamız lazım. Önümüzdeki birkaç ay içinde bu tırmanış bu şekilde devam edecek olursa çok zor günler bizi bekliyor gibi görülüyor. Vatandaşlarımızın bir an önce aşı olması lazım. Vatandaşların eksik aşılarını tamamlaması lazım. Mevcut aşılar Omicron dahil olmak üzere Covid-19'a karşı yüzde 99 ölümü, yüzde 90 da hastaneye yatışı önlüyor" dedi.

Prof. Şener, yandaş hastalığı olan 65 yaş ve üstü vatandaşların 3. doz aşılarını yaptırmadığını dile getirirken, "Özellikle önümüzdeki günlerde bu hasta popülasyonunda hastaneye başvuru oranının artacağını ve yoğun bakıma sebep olacağını da bilmemiz gerekir" diye konuştu.