CHP'nin ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) de organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker'in rüşvet ve yolsuzluk iddiaları sonrası harekete geçti.

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile partililer, İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

TİP tarafından yapılan suç duyurusunda, Peker’in açıklamalarını yaptığı ”Deli Çavuş" isimli hesaptan paylaşılan iddialar yer aldı.

Suç duyurusunda, "Şüpheliler Ali Fuat Taşkesenoğlu ve Zehra Taşkesenoğlu hakkında şüpheliler Salih Orakcı ve Serkan Taranoğlu’nu aracı kullanmak vasıtasıyla rüşvet istedikleri iddiaları, diğer şüpheliler hakkında da doğrudan rüşvet aldıkları iddiaları nedeniyle, şüphelilerin kamu görevlisi olmaları da göz önünde bulundurularak rüşvet, irtikap, nüfuz ticareti, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından soruşturma başaltılması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Suç duyurusunun devamında, "Şüphelilerin görevleri sebebiyle elde ettikleri nüfuzu kullanmak suretiyle milyonlarca lirayı haksız şekilde elde ettikleri ve kullandıkları ileri sürülmektedir. İddialara göre şüphelilerin, siyasi konumlarını kullanmak suretiyle suç işlemeyi alışkanlık haline getirdikleri ve bağlantıları sayesinde kendilerine dokunulmayacaklarına dair güvenle hareket ettikleri de sabittir" denildi.

AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban yakalandıAKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban yakalandı.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, "Deli Çavuş" adlı hesaptan yaptığı paylaşımlarda, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB üyesi Salih Orakçı ve Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren’in adının karıştığı rüşvet iddiasında bulunmuştu. Peker’in iddiasına göre Sineren’den borsada bir işlemi gerçekleştirmek için rüşvet istendi ve ismi geçen diğer kişiler de bu rüşvet ağının içinde yer almıştı. Ayrıca AKP’li Taşkesenlioğlu’nun eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve AKP milletvekili aday adayı olan eski eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’dan boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediği ortaya çıkmıştı.

Peker, söz konusu iddialarında, Turkuvaz Medya CEO'su Serhat Albayrak'ı da "Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun arkasındaki güç" olarak nitelendirmiş ve bu isimlerin, Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasında olduğu Ünsal Ban'a yıkılması için karar aldıklarını öne sürmüştü.

Peker'in iddialarında, kendisinden rüşvet istendiği iddiasıyla ismi geçen Marka Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren de katıldığı Halk TV canlı yayınında iddiaları doğrulamıştı.

Peker, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti’nin Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı” demişti.