Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan’ın gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelere cevap verdi ve “AKP ile suç ortağısınız, hepinizi göndereceğiz” dedi.

Özilhan geçtiğimiz günlerde TÜSİAD’ın YİK toplantısında yaptığı konuşmada, laiklik ve demokrasinin öneminden bahsetmiş; kuvvetler ayrılığı ilkesini güçlendirmek adına denge ve denetleme mekanizmalarıyla yargısal denetimin güçlendirilmesini önermişti.

Kadıgil ise “Geçelim bu demokrat tavırları” diyerek tepki gösterdiği TÜSİAD için “AKP iktidarının mağduru değil, suç ortağıdır” ifadelerini kullandı.

TİP Sözcüsü, TÜSİAD'ın konuşmasını önemli olduğunu ve AKP iktidarının sonunu işaret ettiğini savundu.

TÜSİAD’dan birtakım açıklamalar geldi. Geçmişin hesabını vermeyen, geleceği inşa edemez. Bugün şikayet ettikleri AKP iktidarı gökten zembille inmedi, başını TÜSİAD’ın çektiği, uluslararası sermaye çevrelerinin de aktif destek verdiği bir sürecin sonunda iktidara geldi bu karanlık yapı. Şimdi TÜSİAD, bu karanlığın yaratılmasında kendi payı yokmuş gibi, AKP’yi yıllarca hem açıktan hem gizlice desteklememiş gibi, AKP’den sonraki Türkiye’yi inşa etmeye kalkıyor.

Yine de TÜSİAD’In konuşması önemli. Çünkü AKP devrinin sonuna geldiğimizin kanıtıdır bu. Eğer TÜSİAD konuşacaksa, sadece şimdiye kadar AKP ile birlikte işlediği suçlarını itiraf etmek için konuşmalıdır. Ötesi laf-ı güzaftır.