PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i ziyaret eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Öcalan üzerindeki tecrit ve eyleme ilişkin konuştu.

'MEŞRU TALEPLERDİR'

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre tecridin insan hakları ihlali olduğunu vurgulayan Atay, taleplerin ise meşru olduğunu belirtti. Türkiye'de siyasi tutsaklar üzerinde çok ciddi bir tecrit politikasının olduğunun altını çizen Atay, "Cezaevleri dışında da Kürt halkı üzerinde bir tecrit politikası yürütülüyor.  Bu yüzden açlık grevine giren arkadaşların taleplerinin çok meşru olduğunu söylemek lazım" dedi.

'HÜKÜMET EYLEMİN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYOR'

Hükümetin açlık grevlerinin etkisini bildiğini, ancak duymazlıktan geldiğini işaret eden Atay, eylemin üstünü örtmek için hükümetin suni gündemler yarattığını söyledi. Hükümetin zora düştüğünün göstergelerinden birinin de HDP Diyarbakır İl Örgütü'ne yapılan polis baskını olduğunu dile getiren Atay, "Leyla yoldaşın başlattığı ve kimsenin kıramadığı bu açlık grevini daha görünür kılabilirsek, karşılık bulabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

'EKSİK KALABİLİYOR'

Kitle iletişim araçlarının iktidarın elinde olmasından kaynaklı eylemcilerin sesinin yetirince duyulmadığını söyleyen Atay, "Ne yazık ki geldiğimiz noktada medyayla olan ilişkiler ve medyanın bu kadar iktidara bağımlı hale gelmiş olması, kendimize ait kitle iletişim araçlarının olmayışı, sadece internet üzerinden yürütülmeye çalışılan bir farkındalık kampanyası, bazı yerlerde eksik kalabiliyor" diye konuştu.

'TALEPLERİN DUYULMASI İÇİN TİP OLARAK NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ’

Eylemcilerin sesini daha geniş kitlelere duyurmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Atay, "Bundan sonra da özellikle HDP'li yoldaşların taleplerinin duyurulabilmesi ya da seslerinin yükseltilmesi için TİP vekilleri ve yoldaşları olarak ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.