Meslek lisesi mezunu N.K., 2 saat uykuyla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını söyleyince ilçe ve il milli eğitim müdürleri tarafından ağırlandı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la da görüşen N.K.’nin sınav belgesinin sahte olduğu iddia edildi.

Hürriyet gazetesinden Önder Öndeş’in haberine göre, 2016 yılında Kütahya’daki bir meslek lisesinden mezun olan N.K., 2017 ÖSYS’de Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazandığını söyledi. N.K., okul müdürüne çok çalıştığını ve günde 2 saat uyuduğunu belirtti.

Okul müdürü de N.K.’yi, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü’ne götürdü. N.K.’nin başarısı yerel ve ulusal basında yer aldı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da N.K.’yi ağırladı. N.K., ziyarette günde bin soru çözdüğünü ve 2 saat uyuduğunu söylemişti.

‘BELGEDE 80 SORU VAR, SINAV 78 SORU ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLDİ’

N.K.’nin sonuç belgesini inceleyen eğitim uzmanı Salim Ünsal, 2017 YGS, LYS ve ÖSYS sonuç belgelerinde tutarsızlıklar olduğu belirtti. LYS sonuç belgesinde yer alan puanla, başarı sırasının örtüşmediği görüldü.

Normalde 528 MF-3 yerleştirme puanı alan bir öğrencinin tahmini olarak 400’üncü sırada olması gerekirken N.K., bin 400 başarı sırasında görünüyor. Ayrıca sonuç belgesinde matematikte 75 doğru, 5 yanlış yapıldığı yazıyor. Bu belgeye göre toplam 80 soru oluyor. Fakat bu yıl LYS 1’de iptal edilen iki soru nedeniyle değerlendirme 78 soru üzerinden yapıldı. N.K. 75 doğru yapmış olsa bile en fazla 3 yanlışı çıkması gerekiyordu.

Haberlerin ardından, N.K.’nin Bakan Yılmaz’ı ziyaretindeki fotoğraflar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden kaldırıldı.