Kolajen takviyeleri, çok çeşitli sağlık faydaları sayesinde her zamankinden daha fazla ilgi görmeye devam ediyor. Daha hızlı iyileşme, daha güçlü kemikler, daha sağlıklı saçlar için kolajen takviyesi kullanmayı deneyebilirsiniz.

Diyet proteinlerinden parçalanan amino asitleri birleştirerek vücut, kolajeni diğer proteinlerle aynı şekilde sentezler. Kolajeni takviye olarak almak, amino asitlerin bol miktarda yeni kolajen oluşturmak için mevcut olmasını sağlamaya yardımcı olur.

Üç farklı kolajen türü olduğunu biliyor muydunuz?  Tip 1, tip 2 ve tip 3 olmak üzere üç ana kolajen türüyle ilgili ihtiyacınız olan bütün detayları sizin için bir araya getirdik.

Tip 1 Kolajen

Bol miktarda kolajen türü, ilk izole edilen ve tanımlanan kolajen olduğu için "tip 1" olarak adlandırılmıştır.

Yüz bölgesinde oluşan ince çizgileri ve kırışıklıkları en aza indirir ve cilt elastikiyetini ve neminin artmasına katkı sağlar. Sadece kaslarınızın, gözlerinizin ve kemiklerinizin güçlenmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tırnaklarınızı güçlendirerek daha sert ve daha kalın tırnaklara sahip olmanıza yardımcı olur.

Tip 2 Kolajen

Tip 2 kolajen kıkırdağınızda bulunan; eklemlerde, omurilik disklerinizde ve gözlerinizde var olan kemiklerinizi koruyan bağ dokusundaki protein moleküllerinin çoğunluğunu oluşturur. Bu özelliği, kolajeni eklem sağlığını desteklemek için güçlü bir alternatif haline getirir. Tip 2 kolajende bulunan takviyeler, tipik olarak tavuk ya da sığır kıkırdağı bazlı olabilir.

Tip 3 Kolajen

Üçüncü tip kolajen olan tip 3; deri, kas, kan damarları, rahim ve bağırsaklar gibi organlarda bulunur. Tip 3 kolajen, yara iyileşmesinde önemli bir etken olarak tanımlanmıştır. Genellikle bağırsak iyileşmesi, cilt elastikiyetinin iyileşmesine yardımcı olabilmek için tip 1 kolajen ile birlikte kullanılır.

Koruyucu, glüten, şeker, laktoz ve renklendirici içermeyen the collajen all body ürünü için https://www.day2day.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.