Time dergisi "Yılın Kişisi" olarak "Protestocu"yu seçti. Time'ın seçimi bugün NBC'nin "The Today Show" programında ilan edildi. Dergi, Ortadoğu genelindeki muhalefetin Avrupa ve ABD'ye yayıldığını, bu protestocuların küresel politikaları yeniden şekillendirdiklerini belirtti.

 

Kapakta sadece gözleri görünen, milliyeti ve cinsiyeti belirsiz bir yüzün altında "Arap Baharı'ndan Atina'ya, Wall Street'ten Moskova'ya" yazıldı.

 

Time'ın internet sitesinde ise seçimle ilgili olarak, "Hiç kimse, Tunuslu bir meyve satıcısı, kendisini bir meydanda ateşe verdiğinde diktatörleri devirip küresel bir ayaklanma dalgası yaratacak protestolar başlatacağını düşünemezdi. 2011 yulunda protestocular sadece şikayetlerini dile getirmedi. Onlar bu yıl dünyayı değiştirdi" denildi.

 

Time, geçen yıl düzenlediği oylamada Wikileaks'in kurucusu Julian Assange birinci çıkmasına rağmen Facebook'un kurucusu ve üzt düzey yöneticisi Mark Zuckerberg'i birinci ilan etmişti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Time dergisinin bu yıl düzenlediği ''Yılın Kişisi'' anketini birinci sırada tamamlamıştı. Erdoğan, ilginç şekilde anketin ''en popüler'' listesinde olduğu gibi, ''en az popülerler'' listesinde de başı çekmişti... (Habertürk)