Türk Hava Yolları'nın (THY) seferler sırasında yolcularına "sefer duası" anonsu yaptığı ortaya çıktı.

Konuyu, Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Doğan köşesine taşıdı.  Doğan, olayın 15 Mart’ta İstanbul-Londra seferini yapan bir uçakta yaşandığını belirtirken; açılan bir ekranda önce Arapça, ardından da Türkçe ‘sefer duası’ yazısının belirdiğini ve "Peygamberimizin sefere çıktığında ettiği duayı dinleyeceksiniz" şeklindeki bir anonsla duanın tüm yolculara duyurulduğunu belirtiyor.

Doğan'ın "THY'de 'sefer duası'" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

15 Mart 2015, üç gün önce Sabiha Gökçen­Londra seferini yapan 1963 sefer sayılı THY uçağı. Macaristan üzerine geldiğinde, uçakta ekranlar açılıyor, ekranda önce Arapça, sonra Türkçe bir yazı, "sefer duası".

Yazıdan sonra ekranda bir ses, "Peygamberimizin sefere çıktığında ettiği duayı dinleyeceksiniz". Dua okunuyor, arkadan başka sesler duyuluyor, bu bir video kaydı. İran, Suudi Arabistan, Pakistan gibi katı İslami rejimlerin uçaklarında bile görülmeyen rezalet. Sözüm ona, İslami rejim şırıngası mı? Hangi aklı evvelin dâhiyane buluşu? THY ile sözüm ona, rejim değişikliği provası mı? İlkel bir buluş. Uçaktaki bazı yolcular dua görüntülerini kayda alıyor. THY herhalde gerekçesini açıklar. Ulaştırma Bakanlığı herhalde üstüne gider. Gider mi, sanmam."

O DUA NASIL?

Muhammed peygamberin sefere çıkarken ettiği öne sürülen dua ise şöyle: "Allah’ım, yardımınla düşmanla karşılaşır, düşmanı hezimete uğratırım ve yine senin yardımınla geri dönerim."