Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 adlı koronavirüs nedeniyle İran'da İsfahan, Meşhed, Tebriz ve Şiraz'a yönelik seferlerini 27 Şubat'a kadar iptal etti. Öte yandan, THY'nin İran'ın başkenti Tahran'a günlük yapılan sefer sayısı da ikiye düşürüldü.

Koronavirüs nedeniyle İran'da hayatını kaybedenlerin sayısının her geçen gün artmasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı, İran'dan Türkiye'ye gelen uçaklarda İranlı yolcuların Türkiye'ye gelişini durdurmuştu.

Edinilen bilgilere göre THY, 27 Şubat'a kadar İsfahan, Meşhed, Şiraz ve Tebriz seferlerinin iptal edildi. Başkent Tahran'a günlük yapılan sefer sayısı da ikiye düşürülürken, bu süreçte ulusal ve uluslararası otoriteler ile 'koronavirüs' kaynaklı durum değerlendirilmesinin yapılacağı öğrenildi. 

TÜRKİYE İLE İRAN ARASINDAKİ TREN SEFERLERİ DE DURDURULDU

Trans Asya Ekspresi ve Van-Tahran yolcu treni ile yük treni seferleri, yeni tip koronavirüs tehlikesi nedeniyle dün saat 17.00 itibarıyla geçici olarak durduruldu.

Öte yandan, Türkiye ile İran arasında karşılıklı olarak işletilen Trans Asya Ekspresi ve Van-Tahran yolcu treni ile yük treni seferleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tehlikesi nedeniyle dün saat 17.00 itibarıyla geçici olarak durduruldu.

TCDD Taşımacılık AŞ'den yapılan açıklamada, İran'da Covid-19'dan ölümlerin artması üzerine Türkiye'nin bu ülkeyle kara hudut kapılarını tedbir olarak geçici kapattığı hatırlatıldı.

İki ülke arasındaki demir yoluyla yolcu bağlantısının da düne kadar Ankara-Tahran-Ankara hattında haftada bir gün çalışan Trans Asya ve Van-Tahran-Van hattında yine haftada bir gün çalışan Van-Tahran trenleriyle gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Türkiye- İran arasında karşılıklı işleyen Trans Asya Ekspresi ve Van-Tahran yolcu treni ile yük treni seferleri 23 Şubat Pazar saat 17.00 itibarıyla geçici olarak durduruldu" ifadelerine yer verildi.