Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı ortaya çıkan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 68'e yükseldi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 kişinin ardından 2 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 68'a yükseldi.

Soruşturma kapsamında Faruk Fatih Özer’in ağabeyi ve Thodex'in ortaklarından olduğu belirtilen Güven Özer de İstanbul'un Pendik ilçesinde gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirilirken, Özer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Faruk Fatih Özer'in de arasında bulunduğu firari 12 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta olduğu tespit edilmişti. Özer hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özer'in yakalanması için Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefonda görüştü.

AĞABEYİ ‘BİZİ DE VURUP GİTTİ’ DEMİŞTİ

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer, "Kardeşim çok iyi bir insandı. Yıllardır da kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım" açıklaması yaparak vurgunla ilişkisi olmadığını iddia etmişti.