Altın Küre ödüllü oyuncu Elisabeth Moss'un, hem yapımcılığını üstlendiği hem de başrolünde yer aldığı "The Veil" adlı dizinin çekimleri Türkiye'de yapıldı. Dizide Haluk Bilginer de rol aldı.

Türkiye'nin tek Emmy ödüllü oyuncusu Haluk Bilginer, oyuncu Elisabeth Moss'un hem yapımcılığını üstlendiği hem de başrolünde yer aldığı "The Veil" adlı dizide rol aldı.

Dizi, ABD merkezli dijital platform Hulu'nun FX projelerinden birisi olarak hazırlanıyor. Peaky Blinders’ın patronu Steven Knight'ın yaratıcısı olduğu dizide Moss, Lindsey McManus ile kurduğu yapım şirketi Love & Squalor Pictures üzerinden yürütücü yapımcı olarak da görev alıyor.

Ranini'nin haberine göre, Sürükleyici bir gerilim olarak tanıtılan dizide, İstanbul’dan Paris’e ve Londra’ya giden yolda ölümcül bir hakikat oyunu oynayan iki kadının şaşırtıcı ve gergin ilişkisi anlatılacak.

Steven Knight'in hikâyesini kaleme aldığı dizi için Elisabeth Moss'un, iki ay boyunca Türkiye'de kaldığı öğrenildi. 

Bilginer'in de dahil olduğu Türkiye çekimleri İstanbul'da ve Niğde'de gerçekleştirildi.

Son olarak "Baba" dizisinde rol alan ve tiyatro çalışmalarına devam eden Haluk Bilginer, Disney+ için hazırlanan "Şahsiyet"in 2'nci sezonuyla ve Paramount+'ta yayınlanacak "The Turkish Detective" dizisiyle de ekranda olacak.