Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yaptığı yazılı açıklama ile Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesi hakem Bülent Yıldırım'ı telefonla arayarak görüşmesi nedeniyle Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kınadı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, takımın İstanbul'a hareketinden önce havaalanında yaptığı açıklamada "Maçın hakemi Bülent Yıldırım'ı aradım ve maçı hakkaniyetli yönetmesi konusunda görüşümü bildirdim" diye konuşmuştu.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, dün yaptığı açıklamada ise "Kadıköy'de kasti hakem hatası olursa takımı sahadan çekeceğim" demişti.

TFF'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hafta sonu oynanacak Fenerbahçe A.Ş.-Trabzonspor A.Ş. maçının hakemi Bülent Yıldırım'ı telefonla arayarak görüşmesi, futbolumuzda örneği görülmemiş bir olaydır. Hakemimiz, Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kendisini aramasının akabinde derhal Merkez Hakem Kurulu Başkanımızı arayarak durumu aktarmış ve kendisini bilgilendirmiştir. Hakemlerimiz kulüp yöneticilerinin görüşleri ve müdahaleleriyle değil, Futbol Oyun Kuralları'yla hareket etmekte ve sadece sahada gördüklerini çalmaktadır. Bu nedenle hakemlerimizi etki altına almaya yönelik tüm hareketler anlamsızdır ve kesinlikle sonuçsuz kalacaktır. Bu olay göstermiştir ki hakemlerimize yönelik baskı kurma çabası, aklın ve vicdanın kabullenemeyeceği bir seviyeye gelmiştir. Sık sık hak ve adalet söylemlerinde bulunan Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu davranışını şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin güzide kulüplerinden birinin başkanı olan Sayın Hacıosmanoğlu, konumunun hak ettiği saygıyı, kişisel olarak da hak etmek için bir an önce tavrını gözden geçirmeli ve başta hakem camiamız olmak üzere tüm futbol kamuoyundan özür dilemelidir. Türk futboluyla ilgisi olsun olmasın herkesin bilmesi ve asla test etmeye kalkışmaması gereken bir gerçek varsa o da Türk futbolunda tek otorite ve yegane karar merciinin Türkiye Futbol Federasyonu olduğudur. Kurumların saygınlığı her şeyin üstündedir, kişisel hesaplara alet edilmesine izin verilmeyecektir."