Bitcoin fiyatları, Tesla'nın 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını duyurmasından sonra dün rekor yükseliş kaydederek 48 bin doların üzerini gördü. Kripto para birimi Bitcoin, pazartesi günü yaşanan yükselişle neredeyse yüzde 20'nin üzerinde değer kazandı.

Tesla’nın Amerikan sermaye piyasaları regülatörüne (SEC) 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını bildirmesi sonrasında Bitcoin fiyatları rekor yükselişle 48 bin dolar seviyesini geçti. Bir miktar geriledikten sonra yeniden yükselen kripto para, 47.680 dolar civarından işlem görüyor.

Kripto destekçileri uzun zamandır kurumsal bir şirketin Bitcoin’i benimsemesinin önemine vurgu yapıyorlardı, fakat Bitcoin’i ödeme aracı olarak kullanan şirketler MicroStrategy ve Square Inc ile sınırlıydı.

Elon Musk, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ile Twitter üzerinden gerçekleştirdiği bir konuşmadan Tesla’nın bilançosunun Bitcoin’e taşınmasının mümkün olup olmadığını sormuştu.

Musk ise bu kadar büyük bir işlemin mümkün olup olmadığını sormuş, Saylor da bunun mümkün olduğunu ve geçen aylarda 1,3 milyar dolar Bitcoin aldığını ve isterse taktiklerini özel bir şekilde paylaşabileceğini belirtmişti.