Maraş merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı 8 bin nüfuslu 8 Alevi mahallesi ortasında bulunan Terolar bölgesinde yapılmak istenen 27 bin kişilik mülteci kampına karşı bölge halkının direnişi sürüyor.

Sünni mültecilerin yerleştirileceği kampta, IŞİD ve El Nusra üyelerinin barındırılacağından endişe eden Aleviler, Maraş Yaşam Platformu öncülüğünde 110 gündür direniyor.

Çadır kurarak direnişe başlayan Alevilere, birçok kez asker saldırırken, Maraş Vali'liği kararı ile bölgeye desteğe gitmek isteyenlere karşı Terolar'a giriş yasağı getirildi.

Saldırılara rağmen direnişten vazgeçmeyen bölge halkı, bayramın ikinci günü yeniden çadır kurarak direnişe devam etti.

Bugün bölgeye giden asker, çoğunluğu kadın olan direnişçilere saldırarak, çadırları zorla söktü. "Her yer Terolar her yer direniş" sloganı ile karşılık veren kadınlar, sökülen çadır alanına oturma eylemi başlattı.

Maraş Yaşam Platformu üyesi Mahmut Deliter, bayramın ikinci günü kurdukları çadırın kaldırılması için jandarmanın Terolar mahalle muhtarı Mehmet Caner'i aradığını belirterek, "Muhtara 'çadırı kaldırın yoksa müdahale edeceğiz' demiş. Bizde çadırı kaldırmak için kurmadık, çadır kaldıracaksa kendileri gelip kaldırsın cevabını verdik" dedi.

Deliter, direnişe rağmen kampın bitme aşamasına geldiğini sözlerine ekledi.

Alevi halkının bölgedeki direnişi sürüyor.

(Kaynak: DİHA)