Havuzlar durağan sulardan oluşmaktadır. Durağan suların kirlenmesi ve içerinde biriken pisliklerin atılması belirli ekipmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu temizliğin yapılması ve temiz havuz sularında sağlıklı yüzebilmek için havuz kimyasalları bulunmaktadır. Bu ürünler çeşitli hastalıklara yakalanılmaması ve havuzların temizlenmesi için çok tercih edilmektedir ve edilmelidir.

Havuzun temizliği için en başta klorlanması gerekmektedir. Bu nedenle havuz kimyasalları genel olarak; klor granül, çökertici, havuz temizleyiciler, klor sıvı, klor tablet, ph(-) düşürücü, ph(+) yükseltici, mantar önleyici, filtre temizleyici, havuz berraklaştırıcı ve benzeri ürünler olmaktadır. Yazlık, kışlık, günlük, haftalık ve aylık kısacası belirli aralıklar ile havuzlar bu ürünler ile düzenli olarak temizlenmektedir. Gereken temizliğin yapılmaması havuz kullananların sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir.

Havuz kimyasallarının yanı sıra temizlik işlevinin gerçekleştirilmesi için; havuz kum filtresi, havuz pompası, havuz merdiveni, havuz lambası, havuz emiş hortumu, havuz dip süpürgesi, havuz kepçesi, havuz ızgarası, havuz yosun fırçası, teleskopik sap, test kiti, plastik havuz ürünleri, havuz kepçesi ve benzeri ürünler kullanılmaktadır.

Yukarıda bahsedilen ürünler ve havuz temizliği hakkında geniş çaplı bilgiler derin havuz sitesinde bulunmaktadır. Eğlence ve spor yapmak için kullanılan havuzların can sağlığınızı tehlikeye atmaması için gerekli kurallara uyulması sizin ve çocuklarınızın sağlığını korumaktadır.  derinhavuz.com adresi bu alanda çalışmalarını sürdürmektedir.