HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Milletvekili Zeynel Özen, Halklar ve İnançlar Komisyonu Üyesi Çilem Küçükkeleş ile HDP Ataşehir İlçe Örgütü yöneticileri İstanbul Ataşehir Pir Sultan Abdal Cemevi'nde Matem Orucu lokmasına katıldı.

Lokma dağıtımının ardından kısa bir konuşma yapan Temelli şunları söyledi:

Burada olmak bizim için büyük bir onur. Orucunuz hak katında kabul olsun, Hızır yar ve yardımcınız olsun. Sevgili canlar, Alevi toplumunun Türkiye halklarına kültür olarak, yaşam anlayışı olarak katkısı çok güçlüdür. Bizi bir arada tutan en önemli değerler bu toplumun içinden çıkmıştır. O yüzden biz sizin bu mücadelenize, bu yaşam anlayışına büyük saygı duyuyoruz. Siyasetimizin en önemli beslenme alanı olarak da bu toplumun yol göstericiliğini önemsiyoruz.

Bu ülkede zulüm var, zorbalık var, şiddet var ama biz Kerbela’yı da İmam Hüseyin’i de Zeynep Ana’yı da biliyoruz. Nerede bir zulüm varsa orada bir direniş vardır bu direnişi sizden öğreniyoruz.

‘YAN YANA GELİRSEK ZORUNLU DİN DERSİ ZULMÜNDEN KURTULABİLİRİZ’ 

Biliyorsunuz, yarın yeni eğitim yılı başlayacak ve bu eğitim yılı da zorunlu din dersi ile başlayacak. Bu ülkede inanç özgürlüğüne, bu ülkede insanların kendi inançları ile yaşamasına saygı duymayan iktidar, eğitim alanında da bu zorlamaya, baskıya devam ediyor. Yan yana gelebilirsek haklarımızı birlikte savunabilirsek bu zulümden de hep birlikte kurtulabiliriz.

Bizi davet ettiğiniz için tekrar teşekkür ederiz. Sizden öğrendiğimiz bir sözle konuşmamı bitirmek istiyorum; dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan.