HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim kampanyası kapsamında Kars, Digor ve Dağpınar’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Temelli, “Sonunda bu kayyumların hepsini silip, faşizmin çöplüğüne atacağız. Digor’u bu kayyumlardan süpüreceğiz” dedi.

TEMELLİ HALKA SESLENDİ

HDP’nin seçim kampanyasının bir ay boyunca süreceğini dile getirerek, “Sonunda bu kayyumların hepsini silip, faşizmin çöplüğüne atacağız. Digor’u bu kayyumlardan süpüreceğiz. Kayyum zulümdür, baskıdır, şiddettir. Bunu mahallelerimizde, iş yerlerimizde yaşıyoruz. Bunun tarihi de 31 Mart’tır. O sandıklardan umudu, barış ve demokrasiyi çıkaracağız. Kayyum gidecek HDP gelecek” dedi.

Ülkenin demokrasiye hasret olduğunu ve karanlık bir tablo ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Temelli, “2012’de Erdoğan iktidara gelirken, ‘Biz 3Y ile mücadele edeceğiz’ diyordu. İnsanlar şuan tanzim satış kuyruklarında yoksullukla mücadele ediyor. Alay eder gibi ‘bunlar varlık kuyruğu’ diyor. En büyük işsizliğin yaşandığı yer Kars'tır. Burada hayvancılık bitme noktasında. İşsizlik almış başını gitmiş. Bunların hepsi bu iktidarın eseridir” ifadelerini kullandı.

‘SON DİYORUZ’

İktidarın savaştan beslendiğini söyleyen Temelli, "17 yıldır bu iktidar tüm kaynakları ya yolsuzluğa ya da savaşa harcadı. Kürt meselesinden beslenen bu iktidar Kürt sorununun çözümünü değil, çözümsüzlüğünü istiyor. Çözüm süreci devam ederken bu iktidar çöktürme planı hazırlıyordu. Kürt sorununun çözümü tecridin kaldırılmasından geçiyor. Bu direnişi dünyaya duyuran Leyla Güven'dir. Leyla Güven’in direnişine ses katalım. Cezaevlerinde, Strasbourg’da, Hewlêr’de arkadaşlarımız açlık grevinde. Bu hukuki ve meşru talebi Adalet Bakanlığı görmezden geliyor. Arkadaşlarımızı kaybetmek istemiyoruz. Bir an önce gereği yapılsın ve aile, avukatlar İmralı’ya gitsin” diye konuştu.

‘KAYYUMUN ALTERNATİFİ YEREL DEMOKRASİDİR’

Yerelde yerel demokrasiyi savunduklarını dile getiren Temelli, “Kayyumun alternatifi yerel demokrasidir. AKP’den, kayyumlardan kurtulmanın seçeneğini HDP olarak sunuyoruz. Bütün yerlerde kayyumları süpürüp atacağız. İnanıyoruz ki yerel seçimlerde bu iktidarı geriletirsek, Batı’da demokrasi güçlerinin iktidara gelmesini sağlarsak bu rejim daha fazla devam edemez” dedi.

 ‘KENTLERİMİZ KADINLARIN KENTİ OLACAK’

Kentleri kadın kenti haline getireceklerini ifade eden Temelli, “Türkiye’ye eşit temsiliyeti biz getirdik. Kadınlar yoksa adalet yok, demokrasi yok. Şimdi dünden daha güçlü bir şekilde mücadeleyi yükselteceğiz ve kentlerimiz kadınların kenti olacak” dedi.