Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, HÜDA-PAR’lı bazı isimlerin SP listelerinde yer alabileceğini de açıkladı.

Karamollaoğlu, dün kahvaltıda bir araya geldiği gazetecilere, “Anadilde eğitim meşru bir haktır. Bu hakkın verilmesinde bir mahsur yok, ama bir resmi dil de vardır” ifadelerini kullanarak, HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini söylemişti.

Demirtaş’ı ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin, “Elbette bu yapılabilir. Sayın Muharrem İnce’nin ziyaretini kastetmiyorum ama şov mahiyetinde işi ele almayı benimsemiyorum” diyen Karamollaoğlu, “Demirtaş’ın madem ki aday olmasında bir engel yok, o halde tutukluluk halinin sona ermesi gerekir. İnşallah çıkar, biz de gider geçmiş olsun deriz. Tutukluluk bir tedbirdir. Ancak siyasetçiler ve basın mensupları için uygulanmaması gereken bir tedbirdir. Temennim, Demirtaş’ın kısa zamanda tahliye edilmesidir. Bu, iktidar açısından da bir erdem olarak değerlendirilir. Bunu ümitle bekliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

GÜNDEME GELEBİLİR

Karamollaoğlu, HÜDA PAR ile ortaklığa ilişkin de, “Şu ana kadarki görüşmelerimizde gündeme gelmedi, ama istişarelerimizde gündeme gelebilir, onlara meyledenlerden isimler de listelerde yer alabilir” bilgisini verdi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, partisinin Kürt sorununa ilişkin çözüm önerilerini Diyarbakır’da açıklayacağını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet