Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika Bölümü Başkanı Armen Melkonyan Suriye’nin kuzey doğusunda yaşayan Ermenilerin durumu hakkında bilgi verdi. Melkonyan, Ermenilerin en yoğun olarak Kamışlı’da yaşadığını söyledi.

Melkonyan, “Kamışlı’da şu an 400-420 Ermeni aile var, toplam 3 bin kişi. Dün Kamışlı’yı bir defa vurdular. Ancak şehrin büyük kısmı Suriye devlet güçlerinin kontrolünde. Saldırının Suriye ordusunun kontrolündeki bölgelere varmasına ihtimal vermiyorum” dedi.

Melkonyan, “Tel Abyad’da 16 Ermeni aile vardı. Aldığımız bilgilere göre onlardan 13’ü tahliye edildi ve Haseke kentine doğru ilerliyor. Şu an itibariyle Ermeniler arasında kayıp ve yaralı yok” diye ekledi.

AGOS’un haberine göre BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü  Rupert Colville, “Siviller ve sivil altyapı, saldırılara ve düşmanlıkların etkilerine karşı korunmalıdır. Yerinden edilme gerçekleştiğinde, yerinden edilmiş vatandaşlara, evlerine dönebilecekleri veya gönüllü olarak güvenlik ve saygınlık içinde başka yerlere taşınmalarını sağlayacak kadar yardım ve koruma sağlanmalıdır” dedi.