ABD’nin Teksas eyaletinde Hz. Muhammed konulu yarışmaya yapılan saldırıIŞİD üstlendi.

Karikatür yarışmasını düzenlendiği salonun dışında gerçekleşen saldırıda polis, saldırıyı düzenleyen iki kişiyi öldürmüştü.

BBC’de yer alan habere göre, grubun radyo istasyonu El Bayan’dan yapılan yayında “halifenin iki askerinin” saldırıyı gerçekleştirirken öldürüldükleri söylendi.

Yayında saldırının daha önceden planlanıp planlanmadığına dair bir bilgi verilmemesi, saldırganlar IŞİD lideri el Bağdadi’ye bağlılık bildirdiği için saldırının üstlenilmiş olabileceği yorumuna neden oldu.

Fransız Haber Ajansı (AFP)’ye göre yayında “Amerika’ya bundan sonra olacakların çok daha büyük ve acı olacağını söylüyoruz ve İslam Devleti askerlerinin korkunç şeyler yapacaklarını göreceksiniz” denildi.

Bu saldırı, ABD topraklarında düzenlenmiş ilk IŞİD saldırısı.

Saldırganlardan birinin adının Elton Simpson olduğu belirlendi. FBI’ın 39 yaşındaki saldırganı 2006 yılından beri takip ettiği, saldırıya geçmeden önce de Twitter üzerinden kendisini IŞİD’le bağdaştırdığı bir paylaşımda bulunduğu iddia ediliyor.

Diğer saldırgan ise Simpson’un Phoenix’teki ev arakadaşı Nadir Soofi olarak belirlendi. Soofi, Simpson gibi ABD polisinin radarında bulunmuyor.