MADRİD - İspanyol polisi, internet sansürünü protetso amacıyla Türkiye'ye de saldırı düzenleyen uluslararası siber saldırı grubu Anonymous'un (Anonim) İspanya'daki 3 temsilcisinin yakalandığını açıkladı.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yakalanan Anonymous üyelerinden birinin evinde kurduğu sistemle tüm dünyadaki hükümet, finans veya özel şirket sitelerine siber saldırdığı yapabildiği ifade edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü haberi twitter'daki hesabından da verirken, Anonymous'un yakalanan üyelerinin saldırılarını Play Station, BBVA, Bankia, Enel şirketleri ile Mısır, Cezayir, Libya, İran, Şili, Kolombiya ve Yeni Zelanda hükümetlerinin sitelerine düzenlediklerini bildirdi.
Açıklamada, 18 Mayıs'da İspanya Seçim Genel Komitesi'nin sitesine de saldırdığı belirtilen Anonymous üyelerinin, Ekim 2010'dan bu yana takibe alındıkları kaydedildi.

Barcelona, Valencia ve Almeria'da yakalanan Anonymous üyelerinin bulunması için, son 9 ay içinde 2 milyondan fazla internet sayfasının ve konuşma sitelerinin araştırıldığı duyuruldu.

GAZETEPORT