Toplantıya sektörden ve akademiden katılan sivil toplum temsilcileri BTK kararlarının derhal kaldırılması yönünde görüş belirtti. Tatmin edici cevap alınamaması halinde ise internet kullanıcısı yeniden sokağa çıkacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nca (BTK) hazırlanan ve 22 Ağustos 2011'de yürürlüge gireceği belirtilen "İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar"ın internette ve tüm Türkiye genelinde sokaklarda tepki yaratmıştı. Bu tepki sonrasında "Güvenli İnternet" uygulamasında ortak karar alınması için İnternet Kurulu, BTK, TİB ve sektördeki sivil toplum kuruluşlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıya akademisyenler ve sektörden de pek çok isim katıldı.

KARAR GERİ ALINMAZSA YENİDEN SOKAĞA

Cnnturk.com'un ulaştığı Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özgür Uçkan, pek çok öneri ve eleştirinin tartışıldığını belirterek "Kuruldan tatmin edici bir cevap gelmesini bekliyoruz, tatmin edici bir cevabın gelmemesi halinde ise 5 Haziran'da yeniden sokaklarda olabiliriz" dedi.

Doç. Dr. Yaman Akdeniz de, BTK ve TİB üyeleri dışında tüm katılımcıların, keyfi bir filtre veritabanı oluşturulmasına olanak tanıyan "Güvenli İnternet" uygulama kararının kaldırılması yönünde görüş bildirdiklerini ifade ederek "Bu toplantıdan sonuç çıkacak gibi görünmüyor fakat sivil toplum temsilcileri olarak BTK kararlarının iptal edilmesini istiyoruz. İptal edilmemesi halinde de çözüm arayacağız " dedi. Akdeniz, ayrıca Bianet.org tarafından açılan yürütmeyi durdurma davasının Danıştay'da olduğunu hatırlatarak, kısa sürede buradan da bir sonuç beklendiğini söyledi.

CNNTÜRK