Sosyal paylaşım sitesi Facebook, internet üzerinden sesli ve görüntülü konuşma imkânı veren Skype ile anlaştıklarını ve bundan böyle Facebook'un sohbet kısmında görüntülü iletişimin de sağlanacağını açıkladı.

Facebook'un bu hamlesi, Google'ın kısa süre önce sınırlı sayıda kullanıcının hizmetine sunduğu ve görüntülü iletişim imkânı tanıyan sosyal paylaşım sitesi Google+'ya bir cevap olarak düşünülüyor.

Bu Skype ile Facebook'un ilk bir araya gelişi değil. Facebook hâlihazırda Skype'ın internet üzerinden mesajlaşma teknolojisinden kısmen yararlanıyor.

Bir süre önce Skype'ı satın alacağı duyurulan Microsoft, Facebook'ta da büyük hisseye sahip.

Yeni video-sohbet özelliğini tanıtan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, sayfanın dünya çapında 750 milyon kullanıcısı olduğunu da açıkladı.

Ancak Zuckerberg'e göre, toplam aktif kullanıcı sayısı Facebook'un başarısını ölçmenin doğru bir yolu değil.

Facebook yönetimi, sayfada paylaşılan fotoğraf, video ve internet adreslerinin sayısının sitenin başarısına yönelik daha anlamlı işaretler olduğunu düşünüyor.

İKİ KİŞİLİK SOHBET

Facebook'taki sohbet kutucuğu aynı anda yalnızca iki kişinin görüntülü sohbet etmesine imkân tanırken, Google+'nın sisteminin altyapısı ise birkaç kişilik video aramalarına izin veriyor.

Zuckerberg, Skype'ın ücretli bazı özelliklerinin de site üzerinden kullanılabileceğini söyledi.

Zuckerberg ayrıca, Google+'nın kuruluşunun, Facebook'un sosyal medyaya yaklaşımının doğruluğunu ortaya koyduğunu da belirtti.

Medya değerlendirme blog sayfası Mashable.com'un editörlerinden Ben Parr, sosyal medya dünyasındaki rekabetin bitmediğini; muhtemelen Google'ın bu hamleye karşılık vereceğini ve Facebook'un da ilerde atacağı adımlarla üstünlüğünü sürdürmeye çalışacağını söyledi.

BBCTÜKÇE