Ekşisözlük sitesinde büyük tartışmaya yol açan olay “ekşisözlük’ün yazar bilgilerini polise vermesi” başlığı altında tartışıldı. İddiaya göre ekşisözlük yöneticileri polisin isteği üzerine bazı yazarların kimlik bilgilerini verdi. Bunun üzerine polis yazarları ifadeye çağırdı. Site yöneticileri eleştiri konusu olurken, ‘degisen’ ismini kullanan bir yazar şu entry’yi (sözlükte yazılan madde) girdi:

“Bugün itibariyle Gayrettepe’de Bilişim Suçları biriminden iki memur arkadaşa ifademi verdim. Yalnız başlıktaki dezenformasyonu düzeltmek lazım. Memurlara sorduğum ve net cevap aldığım üzere ekşisözlük’ten herhangi bir bilgi talepleri olmamıştır. ADSL kaydı üzerinden gelmektedirler. Eldeki diğer bilgiler; toplam yaklaşık 50 yazar için ifade almaktadırlar. 14’erlik gruplar halinde yazarları ekipler arasında paylaştırmışlar. Şikâyetçi Adnan Oktar. Suçlama halkın manevi değerlerini rencide etmek gibi bir madde.

Yalan, sıkma falan diyenlere ifade fotokopimin scan’ini zevkle yollayabilirim. Buradan polis arkadaşlara çok teşekkür ederim. Kibar, anlayışlı davranışları için. Biri ile sigara bile içtik. Güzel muhabbet ettik. Senin benim gibi adamlar neticede.”

Tartışmanın başlamasıyla bazı yazarlar arasında varolan entry’leri silme tartışması da yaşandı. İşte Ekşisözlük'teki ilgili başlıkta yer alan yorumlardan bazıları:

bundan gayri gusül abdesti almadan klavyeye dokunanın ağzı burnu yamulur. söylemedi demeyin. (pisekar v2)

ortalığa cengaverleri dökmüş olan olaydır. neymiş islam'a saygı gösterilmiyormuş, seçim öncesi islam'a sayısız hakaretler edilmiş, klavye arkasından gerçek kimlik verilmeden sallanıp duruluyormuş.

1400 önce yaşadıkları dilden dile aktarılmış bir peygambere, indiği söylenen zamandan 200 yıl sonra yazılmaya başlanmış bir kitaba inanmıyoruz ve saygı göstermiyoruz diye hapse atılalım, gerçek hayatta bunları dillendirsek işimizden olalım, dayak yiyelim, canlı canlı yakılalım, sonra da klavye delikanlısı diye aşağılanalım.

iyi be ne güzel hayat.

arkadaşlar, hakaret etseniz de, işkence etseniz de, hapis etseniz de, yaksanız da, öldürseniz de biz inanmayacağız binlerce yıldır insanoğlunu sömüren bu yalan'a. (peter parke)

akıllı davranmış, hukukun gereğini yapmışlardı. ne yapsalardı, hak hukuk bilmeyen ergenlerin hakaretlerinin arkasında durup, siteleri mi kapatılsaydı. allah vesile olanlardan razı olsun. (hell yeah)

ana bacı söven, allah kitap bırakmayan bu yazarcıklara birşey olmazken sevgili ekşisözlük yazarlarına neden uyarı geldiğini anlayamama sebep vermiş olay. (peter pan pan)

RADİKAL