Akıllı telefon pazarında hakkında en çok konuşulan telefon tartışmasız iPhone. 2011 Ekim'de piyasaya sürülen 5. nesil iPhone 4S modelinin üzerinden henüz bir yıl geçmeden iPhone ailesinin 6. nesil temsilcisi hakkındaki dedikoduların ardı arkası kesilmiyor.

 

Son dedikodu ise Asya'daki teknoloji şirketlerini yakından takip eden ve sızdırma haberleri ile gündemde olan DigiTimes sitesinden geldi.

 

İddiaya göre yeni iPhone'da cihazın daha ince olmasını sağlayacak olan in-cell (hücre içi) dokunmatik ekran teknolojisi kullanılacak. Mevcut dokunmatik ekranlarda sensörler renk filtrelerinin hemen üzerinde yer alıyor. In-cell teknolojisinde ise sensörler renk filtrelerinin içinde yer alıyor ve bu sayede paneller inceliyor.

 

Japon Sharp ve Toshiba şirketleri tarafından geliştirilen panellerin üretimine hız verileceği ve Yeni iPhone'un bu yılın 3. çeyreğinde piyasada olacağı iddia ediliyor.

 

Apple'in en büyük rakibi Güney Koreli Samsung ile 4 kıtada patent davaları devam ederken Japon Sharp ve Toshiba'dan teknoloji desteği alması da stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

 

Apple'in yeni iPhone'da daha ince ve sağlam olan Corning Gorilla Glass 2 cam kullanacağına da kesin gözüyle bakılıyor. Yeni iPhone'un daha ince, ekranının da daha geniş olacağı artık büyük oranda kesinleşti denilebilir. Bunun dışında LTE ve NFC desteğinin de yeni iPhone'a eklenecek yeni özellikler arasında olması bekleniyor.

 

Apple iPhone 4S modelinde kasa değiştirmemesine rağmen 2011 yılının 4. çeyreğinde 35,5 milyon iPhone satarak hem bir rekora imza attı hem de akıllı telefon pazarında Samsung'u tahtından indirmeyi başardı. Yeni iPhone için her geçen gün artan beklentiye Apple'in cevabı merakla bekleniyor. (teknokulis)