Şirketin yıllık satış toplantısında yapılan duyuruya göre, yeni sürümle birlikte Windows arabirimi son 10 yıldaki en büyük tasarım değişikliğine uğruyor.

Windows 8, hem Metro adlı dokunmatik bir arabirime sahip olacak, hem de daha geleneksel bir arabirimi koruyacak. Ayrıca Windows 8, önceki sürümlerden farklı olarak, hem Intel hem de ARM mimarisi ile işletilebilecek.

TABLET PİYASASI KIZIŞACAK
Microsoft'un önümüzdeki aylardaki en önemli hedefi, tablet bilgisayar pazarında rakiplerininin pazar payından parça kapabilmek olacak.
Apple şirketinin iPad ürünüyle, Amazon'un da Kindle Fire ile aslan payına sahip olduğu pazarda, Google da Nexus 7 ile iddialı.

Apple'ın Mac ve iPad ürünlerinin aksine Microsoft, hem masaüstü bilgisayarlarda hem de taşınabilir aygıtlarda çalışabilen tek bir sistem sunuyor.

Microsoft, Surface adlı tablet bilgisayarıyla Windows 8 işletim sistemini aynı anda piyasaya sürerek de rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.
Bilgisayar almayı düşünen birçok kişinin, bu düşüncesini sonbahar sonuna kadar erteleyeceği tahmin ediliyor. Ancak büyük şirketlerin bilgi işlem servislerinin sistem güncellemelerinin aylar sürmesi nedeniyle, Windows 7 bir süre daha piyasadaki varlığını sürdürecek.

Microsoft'un 2007'de 6,3 milyar dolara satın aldığı çevrimiçi reklam servisi Aquantive'den verim alamadığını açıklamasına rağmen, Microsoft yeni ürünlerle umut dağıtıyor.

Finans şirketi BGC Partners'ın teknoloji analisti Colin Gillis, bunu şöyle açıklıyor: "Microsoft'un hisseleri Windows 8 beklentisi nedeniyle sene başından bu yana yüzde 17 arttı. Hâlâ dünya çapında neredeyse günde 1 milyon satıldığını görüyoruz; yani oldukça büyük bir pazar mevcut." (BBC Türkçe)