Daha önce Ankara Emniyet Teşkilatı sistemine sızarak çok sayıda belgeyi ele geçiren RedHack (Kızıl Hackerlar) isimli sanal aktivistler bu kez Türkiye'deki polis sitelerinin % 95'ini hackleyerek erişime engelledi.

AK Parti hükümetinin KESK’lilere yönelik uyguladığı polis şiddeti ve basın üzerindeki baskıları protesto etmek amacıyla RedHack, emniyete ikinci büyük sanal saldırıyı gerçekleştirdi. Daha önce Ankara Emniyet Teşkilatı sitemine girerek “muhbirleri” deşifre eden RedHack bu kez, Türkiye'deki polis sitelerinin % 95'ini hackleyerek erişime engelledi.

 

RedHack tarafından twitterda şunlar dile getirildi: “Sonuç olarak biz buradayız adamım, hadi biraz dans edelim. Ve bu suçu işlemekten onur duyuyoruz! Çünkü tarih bizi belki hapisle sınayacak, ama sizi şerefsizlikle hatırlatacak!”

 

Özel Yetkili savcıların yönetimindeki polisler 20 Mart günü düzenlediği eşzamanlı operasyonlarda 17 genci “hacker” diye gözaltına almış, bunlardan 7’si tutuklanmıştı. Sanal aktivistler, kendilerinin dışarıda olduğunu ve Facebook’tan gençlerin toplanıp tutuklandığını bildirmişti.

 

Bugün de polis sitelerini hakledikten sonra RedHack, Twitter’dan şunları yazdı: “Bulduğunuz masum insanları kurbanlık koyun gibi hapse atıyor, bizleri bulduğunuzda 36 yıl vereceğinizden söz ediyorsunuz! Siz elinizdeki medya ve güç organlarıyla bize sansür getirmeye bize olan desteği ‘insanları korkutarak’ kesmeye çalışıyorsunuz!

 

Evet biz suçluyuz! Siz kendi halkınızı coplarken, biz halkımızı coplayanları hackledik! Tek suçumuz bu! Ve siz bize terörist diyorsunuz. Şimdi biz tutuklanmadıysak içeride yatan ve biri 17 yaşında bir kız öğrenci olan 7 kişi neden tutuklu? Sessiz kalacak mıyız? “1 haftada yakalanırlar”, "özel savcıdan sonra korkarlar", “artık kayıplara karışırlar” diyenler; iddiayı kaybettiniz sökülün yemekleri çayları:)

 

Facebook, Blogger, WP gibi sağlayıcılar tüm sitelerimizi kapattı. Facebook’ta adımıza açılan "resmi" denilen sitelerin bizimle alakası yoktur. Kendi ilinizin veya ilçenizin sitesine girin açılıyorsa şanslı %5'e sahipsiniz, açılmıyorsa daha şanslı olan %95'tensiniz.”

 

Hacklenen sitelerin listesi burada >>>