Türkiye’de devlet kurum ve kuruluşlarına yönelik sanal eylemleriyle tanınan Redhack adlı hacker grubu, AKP hükümetinin son yönelimlerinin ardından Ankara Emniyetine 2002 ile 2012 yıllar arasında internet üzeri yapılan tüm ihbarları sansürsüz olarak yayınladı. (https://twitter.com/KizilHackerlar)

 

Redhack tarafından belgelerin yayınlanmasından kısa bir süre önce yapılan açıklamada grup konusunda bugüne kadar yapılan yayınların kendilerini korkutmadığı ifade edilerek “Madem onlar özgürlük için savaşanlara saldırıyor, o insanları yalnız bırakmayacağız. Ta en başından başlayarak bugüne kadar elimize ne geçtiyse sansürsüz yayınlayacağız. Ne zaman onlar çifte standardı bırakıp bu lamerlere'de bize yaptıkları muameleyi gösterirler, o vakit durabiliriz” denildi.

 

Açıklamada muhalif basın ve bilişim hukukçularına yönelik olarak “siber devlet” tarafından düzenlenen saldırılara da göndermede bulunarak, bu eylemleri gerçekleştirenlerin hacker değil, sanal dünyada “lamer” olarak tanınan ve hackerları taklit etmeye çalışan kişiler olduğu da belirtildi.

 

Redhack ihbar dosyasını yayınlamadan önceki açıklamasında şunları belirtti: “Madem biz teröristiz ve biz teröristken, masum insanların bilgilerini yayınlayan kahraman; o vakit anladığınız dilden uğraşacağız.

 

Emin olun ki bizler sizin yaptığınız gibi mazlumu oynamayacağız.

 

Ya saldığınız bu code bilgisi bile olmayan lamer bozması itlerinizin tasmasını bağlarsınız ya da sonuçlarına katlanırsınız.

 

Son olarak yanımızda olan kimseyi yalnız bırakmayacağız. Şakamız çoktur ve komiktir. Ama tüm şakalarımız gerçektir.. AK'lamıyor, Hackliyoruz!.

 

Bize güvenen kimseyi, bizle yürüyen kimseyi mahcup etmeyeceğiz, yarı yolda bırakmayacağız!.

 

Ve bir gün yakalanırsak bile aslanlar gibi savunacağız. Çünkü burjuva teröristler bizi yargılayamaz.”

 

Açıklamanın yayınlanmasından sonra Redhack twitter hesabı aracılığıyla yaklaşık 75 MB büyüklüğündeki bir text dosyasını paylaşıma açtı.

 

Redhack’in paylaşıma açtığı dosyada Ankara Emniyet Müdürlüğüne internet aracılığıyla yapılan ihbarlar bulunuyor. Belgede ihbarları gerçekleştiren kişilerin tüm kimlik bilgileri de yer alıyor.

 

Yayınlanan belgelerde 154 bin 266 ihbar, 24 bin 888 farklı konu başlığı ve ihbarda bulunan 78 bin 66 kişinin kimlik bilgileri bulunuyor.

 

Belgelerde çalışma arkadaşlarını, ailesinden kişileri ihbar edenlerin yanı sıra yurtdışında PKK sempatizanlarını belirlemek için ajan olarak kullanılan kişilerin de kimliklerine dair bilgiler ortaya konuluyor. (ANF)