Rus anti virüs şirketi Dr. Web tarafından yapılan açıklamaya göre, Mac OSX işletim sistemi kullanan bilgisayarların çoğu virüsü barındırıyor.

 

Dr. Web’in Çarşamba günü yayınladığı rapora göre, virüslü bilgisayarların çoğunluğu ABD ve Kanada bölgesinde bulunuyor. 600 bin virüslü Mac’in 274’ü Apple’ın ana merkezinin bulunduğu Cupertino’da yer alıyor. Bilgisayarların %57’si ABD ve %20’side Kanada da bulunuyor.


Flashback adlı virüs hangi yollar ile bilgisayarlara giriyor?

 

Flashback Eylül 2011’de Dr. Web ekibinin dikkatini çekmiş. Trojan Adobe Flash Player kamuflajı ile kullanıcılara sunuluyor. Kötü niyetli yazılım bilgisayara yüklendikten sonra, kullanıcının bütün kullanıcı adlarını ve şifrelerini ele geçirebiliyor. İşlemi tamamlandığında ise yeni bir şifre veya isim bulana kadar beklemede kalıyor.

 

Flashback, OSX’lerde Java Runtime çalıştığında tekrar canlanıyor ve saldırıya geçiyor. Apple’ın korktuğu taraf ise bu hafta yayınlanan yamanın, bilgisayarda Flashback adı ile görünmediği takdirde virüsü bulamaması. Yama, OSX 10.6 ve 10.7 ve OSX Lion 2012-001 sürümleri için piyasada hazır bekliyor.

 

Bilgisayar kullanıcılarının da bildiği üzere Mac’lerde kullanılan OSX işletim sistemi Windows’a göre çok daha güvenli. Mac, Windows’tan gelen binlerce virüsü daha kabul etmeden kurulan bağlantının dışına çıkararak güvenli hale getiriyor. Hatta, Apple’ın anasayfasında “Tarafınızdan bir çaba gerekmeden, Mac OS X sizi korur ve güvenli olmanızı sağlar” yazısı geçiyor.

 

Her şeye rağmen Mac’lere girebilen bu truva atına karşılılık Apple’ın sağlam bir cevap ve etkili bir koruma yapması gerekiyor. Bakalım bu karşılık ne zaman gelecek.

Kaynak: Mashable / soyalmedya.co